Sancțiuni ale Comisiei de Disciplină aplicate cluburilor din Liga 1

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga 1

Sancțiuni ale Comisiei de Disciplină aplicate cluburilor din Liga 1

Sport 21 Octombrie 2015 / 19:16 588 accesări

Clubul ASA Tg. Mureş a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu 3.000 de lei penalitate sportivă şi obligat la plata restanţelor financiare către Narcis Răducan, care a ocupat funcţia de preşedinte al grupării ardelene în prima jumătate a acestui an. „Narcis Răducan vs. AFC ASA 2013 Tg. Mureș - Comisia acordă clubului AFC ASA 2013 Tg. Mureș un termen de grație de 5 zile pentru plata debitului, penalizează clubul cu suma de 3.000 lei; Acordă termen 18.11.2015”, se menţionează în soluţia comisiei, publicată, miercuri, pe site-ul oficial al LPF. De asemenea, cluburile FC Viitorul şi Astra Giurgiu au fost sancţionate cu câte 1.000 de lei pentru încălcarea Regulamentului Media în ceea ce priveşte prezenţa antrenorilor şi a jucătorilor la interviurile flash pentru deţinătorii drepturilor TV de la finalul jocurilor.

Și gruparea FC Steaua București a fost sancţionată cu 1.000 de lei penalitate sportivă pentru absenţa reprezentantului său de la şedinţa tehnică de dinaintea partidei cu Petrolul Ploieşti.

Eliminaţi de pe teren în partidele din etapa a 14-a a Ligii 1, jucătorii Hristo Zlatinski (CS U. Craiova) şi Florin Bejan (ASA Tg. Mureș) au fost sancţionaţi cu două etape de suspendare și 3.000 lei, respectiv o etapă și 740 de lei.

PERICOLUL DE DEPUNCTARE PENTRU CSMS IAŞI, INEXISTENT

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul grupării moldovene, că pericolul de depunctare a formaţiei pregătite de Nicolo Napoli este inexistent, deoarece clubul şi-a achitat toate datoriile până la 30 septembrie. Oficialul ieşean a mai precizat că afirmaţiile oficialilor FRF pot destabiliza atmosfera la echipă. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că este îngijorător faptul că grupările din Liga 1 nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile până în termenele regulamentare şi acum riscă depunctarea pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul finaciar, aplicat în premieră în Liga 1 în actualul sezon. Conform unui comunicat publicat, marţi, pe site-ul FRF, nouă dintre cele 14 cluburi ale Ligii I au raportat la 30 iunie datorii către angajaţi şi alte grupări. Acestea aveau ca termen-limită pentru achitarea restanţelor data de 30 septembrie, în caz contrar putând fi penalizate cu deducerea a câte un punct pentru fiecare categorie de datorii. Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, dată la care cluburile vor fi sancționate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total, un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancţionat cu maximum şase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări şi trei pentru cele către angajaţi.

Totodată, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că obiectivul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor este calificarea în optimile de finală ale competiţiei găzduite de Franţa. Prima reprezentativă a României îşi va afla adversarele de la EURO 2016, primul său turneu final după o pauză de opt ani, la 12 decembrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor.12