Se poate cumpăra vechime pentru pensie?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se poate cumpăra vechime pentru pensie?

Social 27 Septembrie 2020 / 09:33 4218 accesări

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede că persoanele care au vârsta de pensionare şi un stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Muncii (...) practic se repară această inechitate şi persoanele îndreptăţite la o pensie, după îndeplinirea vârstei de pensionare, pot să-şi completeze stagiul de cotizare în limita maximă a 6 ani şi la nivelul salariului minim brut pe economie.

Ionel Dancă a adăugat că persoanele pot încheia contracte de asigurări sociale pentru plata contribuţiilor pentru perioadele lipsă din stagiile complete de cotizare.

Practic, o persoană care în momentul de faţă nu are stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar are vârsta de pensionare sau lipsesc câţiva ani de contribuţii din stagiul complet de cotizare de 35 de ani, după adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, pot încheia un contract de asigurări sociale pentru plata contribuţiilor pentru perioadele respective. Nivelul contribuţiilor sociale care vor fi plătite va fi la nivelul salariului minim brut pe economie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.212 secunde