Se reabilitează Valea Portului? Consiliul local ia decizia finală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect de anvergură Se reabilitează Valea Portului? Consiliul local ia decizia finală
Administrație 22 Aprilie 2018 / 18:44 2618 accesări 3 comentarii

Consilierii locali din Constanța se reunesc miercuri, 25 aprilie, într-o nouă şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi se regăsesc 62 de proiecte, care mai de care mai importante pentru constănţeni. Dintre acestea, cel care iese cel mai mult în evidenţă și care stârnește interesul multor locuitori este legat de planurile Primăriei de reabilitare a străzii Termele Romane, cunoscută în rândul constănţenilor drept Valea Portului. Este vorba despre proiectul de hotărare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, aferenți Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție în Domeniul Public (D.A.L.I.) pentru obiectivul de investiții „ Lucrări de reparații și modernizare str. Termele Romane + str. Traian pe sector Poarta 1 Port Constanța – Bd. Tomis, municipiul Constanţa”.

CE PRESUPUNE PROIECTUL?

Potrivit unui memoriu depus în vederea obținerii autorizației de mediu, proiectul are că scop fluidizarea circulației rutiere și pietonale, dar și a îmbunătăţirii aspectului urbanistic din zonă accesului Poarta 1 și zona intersecției str. Termele Romane cu str. Traian. Principale sectoare în care se vor realiză lucrările sunt str. Termele Romane, de la intersecția acces Post Control Poarta 1 Port Constanța și acces către Peninsulă (zona „Vraja Mării”) către str. Traian, pe o lungime de cca. 325 m. Altă zonă în care se vor realiza lucrările sunt varianta Valea Portului, de la intersecția acces Post Control Poarta 1 Port Constanța către Prelungirea Traian, pe o lungime de circa 270 m, str. Termele Romane zona stației BUS Poarta 2 – Tribunal până la intersecția cu str. Traian, pe o lungime de cca. 119 m, și str. Traian, de la ieșirea din intersecția cu str. Mihai Viteazu până la intersecția cu Bd. Tomis și str. Negru Vodă , pe o lungime de cca. 287 m.

CE OBIECTIVE SE URMĂRESC

Prin amenajările propuse se urmăreşte realizarea următoarelor obiective: racordarea lucrărilor și reglementărilor la prevederile proiectului C.N. A.P.M. Constanța de modernizare a accesului prin postul de control Poarta 1, creșterea capacităţii de intrare/ieșire a autovehiculelor și a pietonilor prin postul de control acces Poarta 1 și reducerea timpurilor de așteptare, prin reorganizarea și fluidizarea traficului, fluidizarea circulației rutiere către/dinspre Peninsulă și portul Tomis, la intersecția Str. Termele Romane cu str. Traian și la intersecția str. Traian cu B-dul Tomis și str. Negru Vodă, îmbunătăţirea condițiilor de circulație, întoarcere și staționare a autobuzelor pentru transportul public din zona stațiilor BUS Poarta 1 și Poarta 2, refacerea sistemului de reglementări a circulației rutiere prin marcaje și indicatoare pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație, sporirea gradului de confort și a siguranței rutiere, îmbunătăţirea iluminatului public în vederea creșterii vizibilităţii și aspectului urbanistic al zonelor de acces la Poarta 1 și în Peninsulă, precum și la intersecția străzii Traian cu str. Termele Roman. Principalele lucrări propuse prin prezentul proiect constau în reamenajarea a două căi de acces rutiere (la Poarta 1 și zonă Peninsulă) - varianta Valea Portului și str. Termele Romane, reamenajarea intersecției str. Termele Romane cu str. Traian prin realizarea unui sens giratoriu, cu insulă circulară cu spațiu verde, reamenajarea stației BUS Poarta 2 prin lucrări de îmbunătăţire a circulaţiei autobuzelor, de ranforsare și refacere a carosabilului și a trotuarelor pietonale, refacerea insulei de dirijare cu spațiu verde interior de la intersecția bd. Tomis cu str. Negru Vodă, amenajarea de noi căi pietonale pentru asigurarea circulației în condiții de creștere a siguranței pietonale, refacere sistemului iluminat public și amenajarea de noi spații verzi, asigurarea de noi facilităţi pentru circulația autobuzelor (benzi cu destinație proprie de circulație, semafoare cu telecomandă, după caz), reamenajarea spațiilor de parcare adiacente trotuarelor.

Loading...
loading...

3 comentarii

Constantean 03:11:07 / 23 Aprilie 2018
Campanie electorală

Totuși nu au nimic de spus cu privire la faptul că Parcul Arheologic este INCHIS in continuare, chiar la intrarea din dreapta tronãnd o remorca de gunoaie. Nici despre faptul că fostul cinematograf Tomis este și el înecat în gunoaie, gata să cadă, în timp ce o mulțime de tineri își fac veacul pe ruinele lui. PSD nu se mai poate afișa cu acest primar la alegerile viitoare.

§ 11:57:47 / 23 Aprilie 2018
Pentru Constantean

eh nu?! o sa si castige

Ioana 15:49:22 / 23 Aprilie 2018
O...parere..

In care tara din lume un obiectiv turistic precum Termele Romane ar fi perfect neexploatat cum se intampla la noi? Nu gasesti macar posibilitatea de vizitare simpla, nu mai zic cu un ghid, cu materiale informative, eventual cu o prezentare frumoasa facuta de niste tineri studenti la istorie care sa poata primi un ban pentru munca depusa si sa fie mandri ca au ales sa faca acest lucru. Ce frumos ar fi in acea zona un spatiu comercial cochet si scump sa poti bea o cafea si sa vizionezi minidocumentare atractive care sa prezinte istoria locului!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 1.1829 secunde