Seară de joi cu vernisaje și concerte, la malul mării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Magie cultural-artistică, în așteptarea Sărbătorilor

Seară de joi cu vernisaje și concerte, la malul mării

Cultură 11 Decembrie 2014 / 00:00 768 accesări

Magia serilor de decembrie, care pregătesc sosirea mult-așteptatului moment al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, este amplificată de artiștii constănțeni, care se întrec, la final de an, în organizarea de evenimente dedicate Crăciunului. Chiar dacă nu a sosit încă weekend-ul, va fi o seară de joi plină de manifestări speciale, toate în spiritul magic al Sărbătorilor. Nu vor lipsi vernisajele și nici spectacolele de colinde sau umanitare, în ton cu frumoasele tradiții românești specifice perioadei.

„POVEȘTI DE IARNĂ”, PE SIMEZE Iubitorii de artă plastică sunt așteptați, astăzi, la ora 17.00, la Careul Artelor „Amfora”, care-și desfășoară activitatea în cadrul Cercului Militar Constanța, pentru a participa la vernisajul expoziției „Povești de iarnă”. Publicul de la malul mării va putea admira cele mai recente creații ale membrilor Careului „Amfora”, de la picturi la grafică și goblen, toate surprinzând sezonul rece în fascinantele sale ipostaze. Despre lucrările artiștilor va vorbi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.

Creațiile care aduc în fața publicului minunate povești de iarnă poartă semnătura „amforiștilor”: Rareș Alexandrescu, Gheorghe Caraiman, Mihaela Cojocaru, Claudia Chirmiciu, Maria Goșoiu, Dordimont Grozavu, Aurelia Gavrilă, Alice Hîrțescu, Radu Horobăț, Chirică Ivanof, Alexandrina Macarov, Vasilica Pop, Marinela Pușcașu, Ecaterina Topor, Niculina Vizireanu, Lavinia Păduraru, Maria Magdalena Dogaru și Silvia Vartolomei. Expoziția va rămâne deschisă, pe simezele Careului Artelor „Amfora”, până pe 14 ianuarie.

CONCERT „ÎN JURUL BRADULUI” În spiritul apropiatelor Sărbători, Facultatea de Arte, Specializarea Interpretare Muzicală - Canto, din cadrul Universității „Ovidius”, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), organizează astăzi, de la ora 18.00, în Aula „Adrian Rădulescu” a muzeului, spectacolul de Crăciun „În jurul bradului, cântăm!”. Concertul va fi susținut de studenți ai claselor de canto, coordonați de prof. univ. dr. Florența Nicoleta Marinescu și asist. univ. dr. Radu Făgărășan. Astfel, în spectacol vor evolua: mezzosoprana Maria Cernat, soprana Elera Meregiu, baritonul Ionuț Sandu, baritonul Elfin Regep și tenorul Mădălin Băldău. Își dau concursul actorul Vasile Gherghilescu și soprana Mirela Gheorghe. La pian acompaniază conf. univ. dr. Nejla Ali.

Principalul coordonator al evenimentului, prof. univ. dr. Florența Nicoleta Marinescu, a lansat melomanilor și o invitație specială: „Vă invit să ascultați și să vizionați un concert special de Crăciun, în care studenții mei de la Canto se întrec pe sine. Doi dintre ei sunt deja pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, în calitatea de coriști, și Mădălin Băldău în imediata vecinătate, cu statutul de solist. În fiecare an, mă străduiesc să găsesc forme noi de expresie artistică, să nu mă repet în tradiționalele interpretări ale colindelor românești și străine și să dau culoare și interes crescut tinerilor interpreți pentru genul scenic al concertului tematic. Propun promovarea imaginii de mare calitate a Universității „Ovidius” Constanța prin valoarea studenților și a formelor noi de creație artistică, în calitatea mea de formator, solist și realizator de spectacole. A transmite o școală și o experiență în artă se cuantifică strict prin prezența studenților și absolvenților pe scenă”.

„TU POȚI DĂRUI UN ZÂMBET?” La Broadway & Legendary, local aflat lângă pasarela din Satul de Vacanță, are loc astăzi, de la ora 20.00, evenimentul caritabil cu strângere de fonduri intitulat „Tu poți dărui un zâmbet?”. În cadrul manifestării este programat un concert de chitară clasică susținut de Mădălina Petre. Banii strânși vor fi folosiți pentru a ajuta copiii abandonați din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța .

Mădălina Petre studiază muzica de la nouă ani. Ea a urmat cursurile Universității de Muzică din Bucureşti și ale Conservatorului Superior din Trieste, Italia, secţia Chitară Clasică. Artista și-a perfecționat tehnica în cadrul unor programe muzicale europene, precum „Keep an Eye on Summer Jazz School“ în Amsterdam, Festivalul IconArts din Sibiu, Școala de vară de Jazz de la Sfântu Gheorghe, precum și cu prilejul concertelor de jazz din cadrul Festivalului de Chitară Clasică, edițiile 2013 și 2014, din Târgu Mureș.



12