Șef la Poliția de Frontieră, urmărit penal pentru șantaj și altele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șef la Poliția de Frontieră, urmărit penal pentru șantaj și altele
Eveniment 14 Noiembrie 2017 / 14:30 195 accesări 0 comentarii

Matrapazlâcuri şi trafic de influenţă, colegi „rugaţi” să închidă ochii şi bani luaţi de la oameni sub ameninţarea unui dosar penal. Toate acestea s-au întâmplat la Giurgiu, iar protagonistul este chiar şeful Sectorului Poliției de Frontieră, Ionuț Ifrim. Acesta este acum urmărit penal, sub control judiciar, de procurori Direcției Naționale Anticorupție pentru șantaj și cumpărare de influență, informează DNA. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, a lui Ionuț Ifrim, șef al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și cumpărare de influență", se precizează într-un comunicat al DNA transmis presei.

Procurorii anticorupție arată în ordonanță că în data de 28 aprilie 2017, în condițiile în care legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuț Ifrim ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria. „Ionuț Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu”, menționează procurorii. Potrivit sursei citate, în cursul lunii mai, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor, care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, Ifrim ar fi restituit suma respectivă în două tranșe. Totodată, indică DNA, în noaptea de 20/21 mai, Ionuț Ifrim i-ar fi promis unui agent al Poliției de Frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate de persoane din anturajul său.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2785 secunde