Senatul a decis reducerea CAS cu 3% la angajat şi 2% la angajator

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Senatul a decis reducerea CAS cu 3% la angajat şi 2% la angajator

Economie 13 Iunie 2016 / 23:22 1062 accesări

Senatorii au adoptat luni un proiect de lege iniţiat de patru deputaţi PSD prin care contribuţiile de asigurările sociale scad cu 3% la angajat şi 2% la angajator pentru "stimularea creşterii economice prin consum".

Proiectul, iniţiat de deputaţii social democraţi Florin Iordache, Marian Neacşu, Florin Pâslaru şi Gabriel Vlase, a fost adoptat de plenul Senatului cu 67 de voturi "pentru", 23 "împotrivă" şi o abţinere.

"Prezenta iniţiativă legislativă vine atât în întâmpinarea mediului de afaceri din România cât şi a populaţiei active şi propune o nouă reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale la angajator şi cu 3 puncte procentuale la angajaţi", explică iniţiatorii în expunerea de motive.

Banii care rămân atât la angajator, cât şi la angajat vor creşte puterea de cumpărare şi nivelul de trai şi astfel va creşte consumul, iar economia va creşte, susţin iniţiatorii.

De asemenea, iniţiatorii mai spun că în acest fel va creşte numărul locurilor de muncă şi salariile, va creşte baza de calcul a contribuţiilor, iar companiile vor investi în tehnologii noi şi în producţie, munca la negru va scădea.12
Pagina a fost generata in 0.1743 secunde