Spanacul curăţă organismul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spanacul curăţă organismul

Sănătate 08 Martie 2010 / 00:00 738 accesări

Spanacul este recomandat convalescenţilor, astenicilor, copiilor, rahiticilor, persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate. De asemenea, este indispensabil în cicatrizarea rănilor. În afara de faptul că stimulează intestinul în acţiunea sa de evacuare, spanacul „curăţă” uşor deşeurile alimentare de pe pereţii intestinali, ducând la creşterea masei de materii fecale. Consumat cu regularitate, spanacul contribuie la obţinerea unui păr frumos, datorită sulfului prezent în compoziţia sa. Principalii constituenţi ai spanacului sunt: săruri minerale din belşug (sodium, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofilă, aminoacizi, lipide, protide, glucide. Există totuşi o umbră în acest tablou: nu oricine poate face o cură de spanac. Persoanele cu afecţiuni hepatice şi reumatice, cei cu litiază trebuie să-l consume cu moderaţie, din cauza acidului oxalic pe care îl conţine. Persoanele constrânse să ţină un regim strict, fără sare, îl vor elimina total din alimentaţie. Dacă dorim să ne bucurăm de toate calităţile sale, trebuie să îl consumăm crud şi proaspăt. Cura cu suc de spanac reechilibrează şi fortifică organismul; este o pavăză împotriva anemiei, depresiei nervoase şi oboselii. Sucul de spanac se poate combina în părţi egale cu cel de morcov sau de ţelină. Extern, este recomandat în aplicaţii locale, calmează arsurile şi impetigo-ul (pecinginea).



Ştiri recomandate

12