Spitalul Judeţean Constanţa are Compartiment de Terapie Intensivă Neonatală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spitalul Judeţean Constanţa are Compartiment de Terapie Intensivă Neonatală

Sănătate 22 Septembrie 2020 / 09:11 3172 accesări

Nou-născuţiivor putea beneficia în curând de o secţie modernă de neonatologie, datorită achiziţionarii şi instalării unor echipamente medicale necesare funcţionării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Judeţean Constanţa.

Următoarea etapă o reprezintă obținerea de către spital a avizului şi a autorizației de funcţionare necesare, moment în care noua secție va fi deschisă și va putea primi până la 30 de nou-născuți care necesită îngrijiri medicale.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a vizitat secția, împreună cu dr. Cătălin Cârstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă pentru nou născuți de la Spitalul Marie Curie din București, și reprezentanții fundațiilor și asociațiilor care au sponsorizat lucrările de modernizare.

Investițiile totale se ridică la peste două milioane de euro. Cadrele medicale vor avea la dispoziție un sistem de telemedicină, prin conectarea permanentă a medicilor cu pacienții din secție, precum și cu medicii de aceeași specialitate din toată lumea, cu scopul de a face schimb de informații specific patologiei neonatale, în timp real.

Lucrările de renovare şi modernizare a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Judeţean Constanţa au demarat în august 2017.12
Pagina a fost generata in 0.1535 secunde