SUA au bătut Norvegia şi Islanda la Salonul internațional al gastronomiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA au bătut Norvegia şi Islanda la Salonul internațional al gastronomiei

Culinar 26 Ianuarie 2017 / 17:20 2039 accesări
Matthew Peters (centru) a câştigat râvnitul trofeu Bocuse d

Matthew Peters (centru) a câştigat râvnitul trofeu Bocuse d

Statele Unite au câștigat miercuri seara, la Lyon, trofeul Bocuse d'Or, în fața Norvegiei și a Islandei, în cadrul celei de-a 30-a ediții a acestui veritabil campionat mondial culinar, relatează AFP. Locțiitor de chef la restaurantul Per Se din New York, cu trei stele în ghidul gastronomic Michelin, Matthew Peters, de 33 de ani, a câștigat prestigiosul trofeu, precum și un cec de 20.000 de euro, în fața norvegianului Christopher Davidsen și a islandezului Viktor Andrésson, în ultima zi a salonului internațional de gastronomie (SIRHA), organizat odată la doi ani.

Cei 24 de membri ai juriului, prezidat de celebrul chef francez Joel Robuchon, au fost cuceriți de modul în care a gătit și prezentat specialitatea "pui de Bresse cu raci", precum și de platoul său cu legume. Este pentru a doua oară când SUA câștigă acest concurs de la crearea sa în 1987 de către cel supranumit "papă al gastronomiei", Paul Bocuse. Ca și la ediția din 2015, trofeul a fost decernat de fiul său Jerome, președinte al SIRHA.

Nu mai puțin 24 de candidați internaționali s-au înfruntat timp de peste cinci ore, marți și miercuri, pentru a realiza specialitatea "Pui de Bresse cu crustacee", pe baza celebrei rețete "Pui cu raci" a lui "Monsieur Paul", și a concepe "un platou 100% vegetal", o premieră pentru competiție, în care peștele nu a făcut parte în acest an din meniu.



12