„Sunt ruda de sânge a unui timp nebun" - lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Sunt ruda de sânge a unui timp nebun" - lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 28 Iunie 2023 / 16:22 1317 accesări

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" Constanța,cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A,organizeazăjoi, 29 iunie 2023, ora 17:00, în Sala 3,lansareavolumului de versuri„Sunt ruda de sânge a unui timp nebun"(Editura InfoEST, 2023) al luiMihai VINTILĂ.

Licențiat în drept și economie,Mihai Vintilăeste autorulvolumelor de poezie„Primii Paşi"(2005),„Fiare şi oameni"(2012),„Ordine in gânduri"(2013),„Sensul Cuvintelor"(2014),„Adevăruri mari scrise cu litere mici"(2015),„Dirijorul de cuvinte"(2017)și redactor-șef al revisteiLitera 13.De-a lungul timpului, a fost inclus în mai multe dicționare și antologii, iar activitatea lui scriitoricească a fost răsplătită cu diverse premii, printre care menționăm: Diploma de Onoare oferită de Ministerul Culturii, Direcția pentru Cultură Brăila, secțiunea Cultură scrisă și Mass-media (2015), premiul pentru poezie la Festivalul Național de literatură „Eminescu la Oravița" (2018), pentru volumul„Dirijorul de cuvinte", premiul pentru proză „Ada Orleanu" la Concursul național „Călanul Cultural" (2022) etc.

În volumul„Sunt ruda de sânge a unui timp nebun", Mihai Vintilă ne propune o lirică a dematerializării, a căutării unei identități dizolvate în creuzetul vremurilor, dar în același timp o privire lucidă asupra a ceea ce el numește „timp nebun".

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. habil.Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman" șiBogdan BOERU, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.Ştiri recomandate

12