Suprataxă pe meniul de nuntă pentru... restaurarea monumentelor istorice!?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Idioțenia pământului, plămădită în Parlament

Suprataxă pe meniul de nuntă pentru... restaurarea monumentelor istorice!?

Politică 08 Septembrie 2016 / 18:09 1186 accesări
Umblă zvonul că parlamentarii ar vrea să suprataxeze meniurile de nuntă, botez și alte petreceri, pentru a... restaura monumente istorice

Umblă zvonul că parlamentarii ar vrea să suprataxeze meniurile de nuntă, botez și alte petreceri, pentru a... restaura monumente istorice

Vă mai amintiți de acea propunere legislativă conform căreia trebuia să se impoziteze darul oferit mirilor la nuntă? Actul normativ a stârnit mare revoltă la momentul în care a fost pus în discuție. Se pare, însă, că parlamentarii ar fi născocit ceva și mai aberant, dacă vă puteți imagina așa ceva. Potrivit unor surse, aleșii noștri ar fi elaborat un proiect legislativ prin care intenționează să îi oblige pe patronii de localuri să plătească o taxă suplimentară pentru fiecare meniu de la nunțile, botezurile și celelalte mese festive organizate la ei. Banii colectați prin această obligație fiscală ar urma să fie folosiți pentru restaurarea monumentelor istorice, a lăcașurilor de cult și a celorlalte obiecte de patrimoniu. Motivul acestei propuneri extrem de ciudate ar fi acela că, de regulă, patronii de localuri au obiceiul de a declara că au vândut mai puține meniuri decât în realitate, ceea ce se traduce prin evaziune fiscală. Deocamdată, informațiile nu au fost confirmate oficial, însă, dacă sunt adevărate, le transmitem inițiatorilor că prin suprataxarea unui produs, cum este meniul festiv, reușesc exact contrariul. Din dorința de a nu mai plăti taxe în plus față de toate obligațiile fiscale pe care le achită pentru fiecare măslină din platoul de aperitive, patronii vor declara și mai puține meniuri vândute. Este inutil să mai menționăm celelalte implicații, cum ar fi majorarea prețurilor la meniurile festive sau reducerea numărului de petreceri organizate în localuri, care, din lipsă de clienți, s-ar putea desființa și să nu mai contribuie nicicum la economia țării.



12