Sute de polițiști și jandarmi se mobilizează pentru deschiderea anului școlar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de polițiști și jandarmi se mobilizează pentru deschiderea anului școlar

Eveniment 11 Septembrie 2016 / 16:09 477 accesări

Va fi o adevărată mobilizare de forțe pentru deschiderea noului an școlar. 400 de poliţişti şi jandarmi constănţeni vor fi la datorie, luni, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Constanţa.

„Aceştia vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor de deschidere a anului de învăţământ preuniversitar, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Constanța.

La nivel național, peste 9.000 de polițiști și 1.000 de jandarmi vor acționa, începând de luni, în zona școlilor.

„Totodată, pe parcursul întregului an școlar, polițiștii și pompierii vor participa la module de prevenire a infracționalității juvenile organizate de către unitățile de învățământ", au declarat reprezentanții Poliției Române.

Paza bună trece primejdia rea. „Infracționalitatea în zona adiacentă școlilor a scăzut cu 11,5% față de anul școlar 2014/2015. În anul școlar precedent, polițiștii, jandarmii și pompierii au organizat constant cursuri de informare, prevenire și de combatere a fenomenului criminogen", se mai arată în comunicat.12