„Ţară, ţară, vrem campioane!” vine la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gimnastică

„Ţară, ţară, vrem campioane!” vine la Constanţa

Eveniment 02 Mai 2014 / 00:00 976 accesări

Cel mai important proiect din gimnastica românească, „Ţară, ţară, vrem campioane!”, lansat de Fundaţia „Casa Campionilor”, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Învăţământului, Federaţia Română de Gimnastică, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa, CSŞ 1 Constanţa şi DJST Constanţa, demarează sâmbătă, 10 mai, la Constanţa. Astfel, Sala Sporturilor va găzdui, cu începere de la ora 10.30, o amplă acţiune de selecţie, la care sunt aşteptaţi peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, din partea de sud-est a ţării, dar şi nume mari din gimnastica românească, în frunte cu Octavian Belu, Mariana Bitang, miniştrii Gabriela Szabo şi Nicolae Bănicioiu, fostele mari campioane Andreea Răducan, Simona Amînar, Sandra Izbaşa şi Silvia Stroescu. Desfăşurarea evenimentului a fost dezvăluită în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de organizatori miercuri, la restaurantul Sport. „Constanţa este primul dintre cele şase centre alese pentru acest proiect şi a fost desemnat datorită rezultatelor obţinute de-a lungul timpului de sportive reprezentând acest oraş. Am implicat în această acţiune o campioană olimpică, Daniela Sofronie, şi doi antrenori cu rezultate deosebite, Mirela Szemerjai şi Cătălin Meran”, a spus Cristiana Costara, directorul CSŞ 1 Constanţa.

PRESELECŢIE ÎN JUDEŢE Responsabil pentru derularea proiectului la Constanţa este Cătălin Meran, care a demarat acţiunea de preselecţie, împreună cu ceilalţi colaboratori, pe 26 februarie, la Mangalia. „În judeţul Constanţa, am fost în 14 oraşe, 42 de comune şi 8 sate, cuprinzând 85 de grădiniţe şi 32 de şcoli. În urma acestei acţiuni, am preselectat peste 200 de copii, la care se adaugă alţi 200 din judeţele Brăila, Tulcea şi Ialomiţa. Sperăm ca sâmbătă, 10 mai, părinţii să-şi ia de mână copiii şi să vină la Sala Sporturilor”, a explicat Meran. Dintre fetiţele care se vor prezenta la selecţie, vor fi oprite 30 de mici sportive, care vor face parte dintr-o clasă de gimnastică la Şcoala nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa, unde vor primi o bursă pe trei ani, constând în cazare, masă, asistenţă medicală, echipament sportiv şi toate condiţiile de pregătire la Complexul Sportiv „Tomis“. Costurile întregului proiect la nivel de ţară se ridică la 2,5 milioane de euro şi sunt asigurate de Petrom. „Acest proiect ne obligă, ţinând cont de trecutul, dar şi de viitorul gimnasticii constănţene. Oraşul nostru este pilotul acestui proiect, iar DJST oferă cazarea şi condiţiile de pregătire, pentru că suntem o echipă împreună cu toţi cei implicaţi”, a explicat Mihai Orzan, consilier DJST.

ELENA FRÎNCU, UN VOLUNTAR DE BAZĂ O piesă importantă în acest proiect este Elena Frîncu, fostul director executiv al DJST Constanţa şi membru în Comitetul Executiv al COSR. „Aşa cum am promis în urmă cu doi ani, voi sta în spatele acestor proiecte, ca voluntar. Este extraordinar ceea ce se doreşte, mai ales că vorbim de două nume mari ale sportului românesc, Octavian Belu şi Mariana Bitang, alături de campioane olimpice şi mondiale. Acest proiect reprezintă unicul parteneriat public-privat de acest nivel din sportul românesc şi au fost alese judeţele care au dat ceva gimnasticii şi au dorit să participe şi acum. De aceea, privesc cu recunoştinţă către Consiliul Judeţean Constanţa, de unde a plecat ideea de a organiza un centru la Constanţa, şi vreau să mulţumesc preşedintelui Nicuşor Constantinescu şi Primăriei Municipiului Constanţa, pentru că lor li se datorează tot ce s-a întâmplat în sportul constănţean în ultimii ani”, a spus Elena Frîncu.



12