Tensiuni între Israel şi SUA! Casa Albă a difuzat o hartă fără Cisiordania şi Înălţimile Golan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tensiuni între Israel şi SUA! Casa Albă a difuzat o hartă fără Cisiordania şi Înălţimile Golan
Externe 19 Mai 2017 / 17:01 364 accesări 0 comentarii
Ayelet Shaked, ministrul israelian al Justiţiei: „Sper că este vorba doar de ignoranţă, nu de politica oficială a Washingtonului”

Ayelet Shaked, ministrul israelian al Justiţiei: „Sper că este vorba doar de ignoranţă, nu de politica oficială a Washingtonului”

Ayelet Shaked, ministrul israelian al Justiţiei, a criticat vehement difuzarea de către Casa Albă, în contextul vizitei preşedintelui Donald Trump în Orientul Mijlociu, a unei hărţi a Israelului din care lipsesc Cisiordania şi Înălţimile Golan, relatează site-ul Ynetnews.com. Preşedintele SUA, Donald Trump, va efectua în următoarele zile un turneu în Orientul Mijlociu, inclusiv în Israel, şi în Europa. Cu această ocazie, Preşedinţia Statelor Unite a difuzat o înregistrare video cu traseul liderului american.

Guvernul israelian a exprimat nemulţumire că din harta Israelului lipsesc Cisiordania şi Înălţimile Golan. "Sper că este vorba doar de ignoranţă, nu de politica oficială a Washingtonului”, a reacţionat Ayelet Shaked, ministrul israelian al Justiţiei, citată de site-ul Ynetnews.com. Ayelet Shaked a amintit că ea a primit din partea electoratului un mandat clar de a împiedica înfiinţarea unui stat palestinian. "Nu am fost aleşi pentru a ţine scaunele calde, ci pentru a implementa politici clare, pentru a ne asigura că nu va fi creat niciun stat palestinian, pentru a ne asigura că ambasada SUA va fi mutată" la Ierusalim. Dacă premierul (Benjamin Netanyahu - n.red.) a spus că va depune eforturi pentru mutarea ambasadei, eu chiar îl cred", a adăugat Shaked.

Referindu-se la posibilitatea transferării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, Shaked a precizat: "Preşedintele SUA şi-a ţinut până acum promisiunile faţă de alegători. A promis anularea Legii în domeniul sănătăţii adoptate de Administraţia Barack Obama şi unele impozite; a acţionat imediat. Problema ambasadei este o promisiune făcută pentru electoratul de bază de acolo, nu faţă de noi. Alegătorii dumnealui aşteaptă să fie ascultaţi şi vreau să cred că va îndeplini promisiunea făcută propriilor alegători".

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2465 secunde