Tesla intenţionează să producă o maşină de 25.000 de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tesla intenţionează să producă o maşină de 25.000 de euro

Tehnologie 06 Noiembrie 2023 / 11:52 906 accesări

Tesla intenţionează să producă o maşină de 25.000 de euro (26.837,50 dolari) la fabrica sa din Gruenheide, lângă Berlin, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Agerpres.

Oficialii Tesla nu au dorit să comenteze informaţia. Sursele nu au precizat când va începe producţia.

Vehiculele electrice sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajaţi de subvenţiile guvernamentale.

Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vizitat vineri fabrica din Gruenheide, după ce a participat în Marea Britanie la summitul privind inteligenţa artificială (AI), şi a mulţumit angajaţilor pentru eforturile depuse, conform unui video prezentat pe platforma de social media X. La aceaşi întâlnire, el i-a anunţat pe angajaţi că va produce în Germania maşina de 25.000 euro, susţin sursele. În prezent aici se fabrică Model Y, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa.

De mult timp Musk vrea să producă o maşină electrică mai accesibilă, dar în 2022 a renunţat la idee din cauza problemelor tehnologice.

Totuşi, sursele au declarat pentru Reuters că Tesla lucrează la o inovaţie care-i va permite să accelereze producţia şi să reducă costurile.12