Twitter: odă conciziei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Două treimi din liderii politici ai lumii au cont

Twitter: odă conciziei!

Monden 28 Iulie 2012 / 00:00 355 accesări

MESAJE ÎN 140 DE CUVINTE La vremuri noi, canale noi de comunicare! Pasul cu progresul comunicaţiilor este ţinut nu numai de vedete, ci şi de două treimi din liderii politici ai lumii care au cont pe Twitter. Totuşi, jumătate dintre ei nu urmăresc activitatea colegilor lor politici pe reţeaua de socializare, conform primului studiu realizat de firma de consultanţă Burson-Marsteller consacrat liderilor mondiali şi reţelei Twitter, dat publicităţii la Geneva. Pentru acest studiu, denumit ”Twiplomacy”, au fost analizate 264 de conturi oficiale şi personale ale şefilor de stat şi de guvern din 125 de ţări. Studiul arată că un sfert, adică 76 dintre aceşti lideri mondiali, urmăresc postările de pe contul lui Barack Obama, liderul al cărui cont Twitter este cel mai urmărit din lume, de către oamenii politici. Celelalte şase conturi cele mai urmărite de liderii lumii sunt cel al Casei Albe (61), al premierului britanic (41), premierului canadian, Stephen Harper (20), preşedintelui în exerciţiu al Mexicului, Felipe Calderon (20), preşedintelui brazilian, Dilma Rousseff (17) şi cel al Palatului Elysee (17). Cu toate acestea, @BarackObama nu urmăreşte decât conturile Twitter a doi lideri mondiali, cel al premierului norvegian, Jens Stoltenberg şi cel rus, Dmitri Medvedev.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, preşedintele rwandez, Paul Kagame, premierul din Singapore şi alte 35 de conturi nu urmăresc activitatea de pe niciun alt cont de Twitter, retrăgându-se din orice fel de conversaţie. De cealaltă parte, premierul ugandez, Amama Mbabazi, face parte dintre cei mai activi pe Twitter, cu peste 90% dintre mesaje trimise ca răspuns. Studiul mai arată că politicienii descoperă adesea Twitter în timpul campaniilor electorale, însă, odată aleşi, au tendinţa de a nu mai comunica pe reţeaua socială, aşa cum este cazul conturilor preşedintelui brazilian, Dilma Rousseff şi al preşedintelui francez, Francois Hollande. Liderii mondiali tastează pe Twitter în 43 de limbi, circa 43% în engleză şi 15% în spaniolă. Cu toate acestea, liderii spanioli şi latino-americani comunică pe reţea de trei ori mai mult decât cei care o fac în engleză.

PROBLEME DE COMUNICARE Reţeaua de microblogging Twitter a fost înfiinţată în 2006 şi are 500 de milioane de utilizatori activi. În 2012 a generat circa 340 de milioane de mesaje zilnice, care nu pot depăşi 140 de cuvinte şi 1,6 miliarde de căutări. Reţeaua este extrem de populară şi orice moment de nefuncţionare stârneşte reacţii imediate. Ultimul accident de acest gen a avut loc joi, când timp de aproximativ două ore, reţeaua a fost nefuncţională, din cauza unui dublu incident al centrelor de date. Milioane de utilizatori au fost astfel privaţi de noi informaţii. ”Salut! Se pare că avem o mică întrerupere a Twitter.com. Mulţumim pentru răbdare!”, era mesajul transmis pe pagina de întâmpinare a site-ului reţelei de socializare, fără a da mai multe detalii. Şi în luna iunie, Twitter s-a confruntat cu o întrerupere a funcţionării, câteva ore. Societatea a motivat acel incident cu ”un bug în serie”.



12