Ucraina: sancțiuni la adresa politicienilor europeni care vizitează Crimeea?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ucraina: sancțiuni la adresa politicienilor europeni care vizitează Crimeea?
Externe 20 Martie 2017 / 14:57 162 accesări 0 comentarii
Interzis la vizitat Crimeea?

Interzis la vizitat Crimeea?

Autoritățile de la Kiev au anunțat că pregătesc impunerea de sancțiuni la adresa politicienilor europeni și din alte state care efectuează o vizită de trei zile în fosta regiune ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014, relatează agenția de știri Tass. "Serviciul ucrainean de Securitate va întocmi și furniza Consiliului Național de Securitate și Apărare o listă cu oficialii din cadrul Parlamentului European și politicienii din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente (CIS) și state din America Latină care, potrivit presei ruse, vor întreprinde o vizită de trei zile în regiunea anexată Crimeea", a declarat Alexander Turchinov, secretarul Consiliului. "În cazul în care aceste informații sunt confirmate, Consiliul Național de Securitate și Apărare urmărește să impună sancțiuni care să vizeze aceste persoane", a declarat Turchinov.

O delegație care include membri ai Parlamentului European și politicieni din UE, CIS și America Latină a sosit duminică în Crimeea, unde urmează să participe la o conferință internațională dedicată centenarului Revoluției ruse din 1917 și socialismului modern. Aceasta nu este prima vizită a unor politicieni europeni în Crimeea după anexarea regiunii, în 2014. O delegație de parlamentari francezi condusă de conservatorul Thierry Mariani a vizitat de două ori Crimeea, în 2015 și 2016. Crimeea a fost anexată de Rusia în anul 2014, în urma unui referendum controversat organizat în regiune. Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană au refuzat să recunoască alipirea regiunii și au introdus sancțiuni la adresa Rusiei.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1807 secunde