Uleiul de măsline, secret al tenului tânăr

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Uleiul de măsline, secret al tenului tânăr

Sănătate 15 Ianuarie 2010 / 00:00 1133 accesări

Uleiul de măsline conţine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier şi acizi graşi nesaturaţi şi se recomandă persoanelor cu probleme hepatice pentru că este un tonic biliar şi protejează întreg sistemul digestiv. El poate fi folosit şi ca laxativ şi este un mic secret al tenului tânăr şi luminos, dar protejează şi inima şi arterele, reducând valoarea ridicată a colesterolului şi a tensiunii arteriale. Uleiul de măsline extra virgin este cel mai recomandat, dar numai în salate sau înlocuind untul. El se obţine din prima presare a măslinelor şi are o aciditate de maximum 0,8%, iar gustul şi proprietăţile sale îl recomandă pentru orice mâncare uşoară. Uleiul virgin este mai închis la culoare. Aroma nu este atât de pură şi pronunţată precum a celui extra virgin, dar conţinutul caloric este acelaşi. Produsul însă se recomandă pentru prăjeli, sosuri sau alte mâncăruri. Uleiul rafinat de măsline poate fi folosit pentru orice mâncare. Calitatea este mai slabă decât în cazul celui virgin, aroma este cu mult diminuată, dar conţinutul caloric se păstrează.



Ştiri recomandate

12