Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 23 Ianuarie 2009 / 00:00 595 accesări

Meciul România - Serbia, de la Constanţa, se va disputa de la ora 20.15

Federaţia Româna de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri, că meciul România - Serbia, din preliminariile Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud, se va disputa pe 28 martie, de la ora 20.15, pe Stadionul “Farul” din Constanţa. După trei partide disputate în grupa de calificare, România ocupă penultimul loc în clasament, cu patru puncte, înregistrînd o victorie, un egal şi o înfrîngere. Primele două locuri în Grupa a 7-a sînt ocupate de formaţiile cu cîte patru meciuri disputate, Serbia şi Lituania, ambele cu cîte 9 puncte. Pe locul 3 este Franţa, trei meciuri disputate, 4p, iar pe locul 4 este clasată Austria, trei partide, 3p. Pe ultimul loc al grupei se află Insulele Feroe, cu un singur punct din patru partide. Altfel, arbitrul Cristian Balaj a fost desemnat să conducă partida amicală pe care naţionala României o va disputa împotriva Croaţiei, pe 11 februarie, a declarat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Balaj va fi ajutat la cele două tuşe de Adrian Vidan şi Eduard Dumitrescu.

Prime consistente pentru fotbaliştii tricolori

FRF va oferi prime consistente pentru calificarea naţionalei la Campionatul Mondial de fotbal din 2010, fiecare jucător urmînd să încaseze cîte 115.000 euro. “Meritul este cu atît mai mare pe fondul crizei globale. Am reuşit să acaparăm, să atragem un partener foarte important, care a fost mereu alături de fotbal şi vrem ca el să fie alături de naţională mereu. FRF va avea un buget de 10 milioane de euro. Cînd am venit eu, aveam patru milioane. Începem să investim şi în infrastructură. Nu înseamnă că trebuie să fim mînă largă. Nu stăm rău la sponsori, dar se poate mai bine. Prima de calificare la mondiale va fi la fel ca şi la europene: 115.000 de euro pentru jucătorii care au jucat cel mai mult”, a spus Ionuţ Lupescu, director general al FRF.

Cristocea dă probe la Debrecen

Vasilică Cristocea, fostul jucător al Farului, se află în Ungaria pentru a da probe la prim-divizionara maghiară Debrecen. Mijlocaşul în vîrstă de 29 de ani este aproape de a semna un contract cu liderul din prima ligă din şara vecină, Debrecen avînd trei puncte avans în faţa lui Ujpest. De altfel, Debrecen este vicecampioana Ungariei, reuşind să termine sezonul trecut pe poziţia a doua, în spatele celor de la MTK. Printre vedetele lui Debrecen se numără maghiarii Tibor Dombi, Leandro de Almeida şi Zoltan Kiss, dar şi brazilienii Lucas sau Vincius Galvao.

Mutu va relua antrenamentele, dar va fi apt de joc peste zece zile

Clubul italian Fiorentina a anunţat, joi, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că atacantul român Adrian Mutu a fost supus unui nou control medical şi se aşteaptă să fie refăcut în aproximativ zece zile. “Fiorentina anunţă că fotbalistul Adrian Mutu a efectuat un consult medical la profesorul Carlo Bufalini, care a confirmat progresele evidente ale terapiei efectuate la cotul la care a suferit o luxaţie, dar persistă o instabilitate articulară. El poate relua antrenamentele pe terenul de joc, dar cu un bandaj. Perioada de indisponibilitate este estimată la zece zile”, se arată în comunicatul grupării din Serie A. Atacantul român a suferit accidentarea în repriza a doua a meciului cu Lecce, pierdut cu scorul de 1-2, în etapa a 18-a din Seria A. Jucătorul a părăsit terenul pe targă, el fiind accidentat şi în trecut la cotul stîng. Fiorentina va întîlni în următoarea etapă din Serie A pe Juventus Torino, în deplasare.

Inter Milano, în semifinalele Cupei Italiei

Formaţia Internazionale Milano a obţinut calificarea în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins, miercuri seară, cu 2-1 (Adriano 10, Ibrahimovici 62 / Taddei 61), pe AS Roma, într-un meci din sferturile de finală ale competiţiei. Cristian Chivu a început partida ca rezervă şi a fost introdus pe teren în min. 77, în locul lui Adriano. Într-un alt meci din sferturi, Sampdoria a învins, cu 4-1, după executarea loviturilor de departajare, pe Udinese, după ce scorul a fost egal, 1-1. Inter şi Sampdoria se vor întîlni în semifinalele Cupei Italiei. Totuşi, antrenorul echipei Jose Mourinho, i-a jignit pe elevii săi, după ce au pierdut meciul de la Bergamo, 1-3 cu Atalanta, în etapa a 19-a din Serie A, informează presa italiană. “Primul campionat l-aţi cîştigat la masa verde, al doilea pentru că nu aţi avut adversar, al treilea abia în ultimul minut. Sînteţi o echipă de...”, le-a strigat jucătorilor tehnicianul portughez, la finalul jocului disputat duminica trecută, la Bergamo.

Tottenham, în finala Cupei Ligii Angliei

Echipa Tottenham Hotspur s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei deşi a fost învinsă, miercuri seară, cu 3-2 (Blake 34, McCann 73, Rodriguez 88 / Pavliucenko 118, Defoe 120), după prelungiri, de formaţia Burnley, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei. Tottenham a acces în finală datorită victoriei, cu 4-1, pe care o obţinuse în prima. În finala programată pe 1 martie, pe Stadionul “Wembley” din Londra, Tottenham va întîlni echipa Manchester United.

Real Madrid, apel la TAS pentru a-i putea folosi pe Huntelaar şi Diarra în LC

Clubul Real Madrid a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a primi permisiunea de a-i înscrie în Liga Campionilor (LC) pe cei doi jucători transferaţi în această iarnă, Lassana Diarra şi Klaas-Jan Huntelaar. “Real Madrid a depus un apel la TAS pentru a contesta decizia luată pe 13 ianuarie de Comisia de Apel a UEFA, privind înscrierea celor doi jucători, Huntelaar şi Lassana Diarra, pentru faza finală a LC. Clubul madrilen solicită ca decizia UEFA să fie anulată şi ca forul european să fie obligat să permită înscrierea lui Huntelaar şi Diarra pentru meciurile pe care Real Madrid le mai are de disputat în Liga Campionilor”, se arată într-un comunicat al TAS, care a precizat că va anunţa în curînd calendarul procedurii în acest caz. UEFA a respins o solicitare de clubului Real Madrid de a-i înscrie pe ambii jucători achiziţionaţi recent, Diarra şi Huntelaar, pe lista de LC în acest sezon. Potrivit regulamentelor forului european, un club are posibilitatea să înscrie trei noi jucători în Liga Campionilor începînd din faza optimilor de finală. Însă dacă fotbaliştii respectivi au evoluat în altă competiţie europeană la începutul sezonului, gruparea mai poate înscrie doar unul. Noii jucători ai echipei Real Madrid, Lassana Diarra şi Klaas-Jan Huntelaar au evoluat deja în acest sezon în Cupa UEFA, cu Portsmouth, respectiv Ajax Amsterdam.

461 de milioane de lire pentru JO din 2012

Criza financiară pare să nu pună încă în pericol organizarea Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra. Deşi Marea Britanie se numără printre ţările cele mai afectate, miniştrii britanici au aprobat acordarea din fonduri publice a sumei de 461 de milioane de lire sterline (aproximativ 490 de milioane de euro), destinată construirii celor mai importante proiecte pentru Jocurile Olimpice. Această decizie a Guvernului britanic a venit după ce investiţiile private pentru construirea celor mai importante proiecte din partea de est a Londrei nu s-au materializat. Suma va fi destinată pentru continuarea construirii satului olimpic, care va costa în total 900 de milioane de lire sterline, precum şi a unui centru media în valoare de 355 de milioane de lire sterline, care acum a devenit un proiect complet naţionalizat. Ministrul britanic de Finanţe, Alistair Darling, a mai fost forţat să dispună plăţi în sumă de 400 de milioane de lire sterline, dintr-un fond de rezervă de 1 miliard de lire destinat pentru “forţă majoră”. O ultimă infuzie de bani, în valoare de 95 de milioane de lire, a fost anunţată anul trecut, ceea ce îi lasă pe miniştrii britanici cu o flexibilitate financiară redusă pentru acoperirea unor evenimente precum atacuri terorsite, dispute industriale sau depăşirea costurilor. Bugetul total de organizare al Jocurilor Olimpice de la Londra este 9,325 miliarde de lire sterline, dintre care 600 de milioane de lire sterline sînt destinate securităţii.

Schiorul Daniel Albrecht, în comă

Schiorul elveţian Daniel Albrecht s-a accidentat grav la antrenamentul oficial al probei de coborîre la schi alpin desfăşurat, joi, la Kitzbuhel (Austria), suferind o hemoragie cerebrală şi alte traumatisme, în urma unei căderi la viteza de aproximativ 140 km/h. Albrecht, în vîrstă de 25 de ani, a negociat greşit saltul final, a căzut, s-a rostogolit de cîteva ori, a rămas inert şi a intrat în comă. Timp de 20 de minute el a primit îngrijiri chiar pe pîrtie, înainte de a fi transportat cu elicopterul la Spitalul “Sankt-Johann” din apropiere. Acolo, elveţianul şi-a revenit, însă medicii i-au indus coma artificială, pentru a-l putea duce la un spital din Innsbruck, unde a intrat la terapie intensivă şi unde se va stabili exact gravitatea fracturilor şi hemoragiilor din organism. Din păcate, diagnosticul este extrem de grav, medicii stabilind cu certitudine existenţa unei hemoragii cerebrale, dar se pare că i-a fost afectată coloana vertebrală. Directorul spitalului a cerut presei să respecte lupta pentru viaţă pe care o dă pacientul şi să nu publice ştiri fanteziste care să alarmeze familia sau prietenii mai mult decît este cazul. În 2008, americanul Scott Macartney a suferit o accidentare asemănătoare în acelaşi loc şi a stat în comă artificială mai multe zile, în urma unui traumatism cranio-cerebral. După acel accident, pîrtia a fost modificată în zona saltului final, însă, conform schiorului francez Adrien Theaux, zona respectivă poate deveni o adevărată trambulină, dacă sportivul nu o abordează într-o poziţie adecvată. “Deschideţi o fereastră la maşină, pe o autostradă, la viteza de 140 de kilometri pe oră şi veţi vedea ce presiune există”, a explicat elveţianul Didier Cuche, încercînd să descrie gradul de dificultate pe porţiunea în care compatriotul său s-a accidentat. Albrecht s-a impus, în acest sezon, în etapa de la Solden şi în cea de la Alta Badia, avînd, în total, patru victorii în Cupa Mondială. El este, de asemenea, campion mondial la supercombinată.



12