Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 04 August 2008 / 00:00 577 accesări

DSJ Constanţa trimite ajutoare sinistraţilor din Moldova

Direcţia pentru Sport a Judeţului (DSJ) Constanţa va trimite ajutoare constînd în echipament sportiv şi materiale electrice sinistraţilor afectaţi de inundaţiile din judeţele Neamţ şi Suceava, a anunţat Agenţia Naţională pentru Sport (ANS). Astfel, sinistraţii vor primi de la Constanţa 600 de perechi de pantofi sport, 400 de perechi de pantaloni, 100 de tricouri, 65 de costume din fîş, becuri, baterii, prize, baterii lustre, întrerupătoare şi alte materiale. “Familia sportului constănţean se alătură familiei sportului sucevean şi nemţean în aceste clipe în care inundaţiile au distrus agonisiri de-o viaţă şi încearcă să contribuie la sprijinirea familiilor din comunele şi oraşele afectate, acţiune pe care o facem din toată inima… Ştim că oamenii din acele zone sînt puternici şi Bunul Dumnezeu, împreună cu noi toţi, le va da forţa necesară să depăşească această grea situaţie. Sper ca iniţiativa noastră să fie urmată şi de alţi colegi, cu aceeaşi dragoste şi solidaritate care caracterizează lumea sportului”, a declarat Elena Frîncu, directorul executiv al DSJ Constanţa.

România, locul 6 la CE Under 20 de handbal

Echipa naţională de hadbal masculin Under 20 a României a încheiat pe locul 6 turneul final al Campionatului European, competiţie găzduită de ţara noastră. În finala pentru locurile 5-6, elevii lui Otto Heel au cedat în faţa Spaniei, scor 30-34 (la pauză 14-17). România şi Spania se mai întîlniseră şi în Grupa I principală, cînd cîştig de cauză au avut tot ibericii, cu 32-29.

Echipa României de tenis de masă, a 13-a favorită la JO

Federaţia Internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a publicat lista capilor de serie pentru proba pe echipe din cadrul celei de-a 29-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară care vor începe peste patru zile la Beijing. România este cea de-a 13-a favorită în întrecerea pe echipe, unde va fi reprezentată de Daniela Dodean şi constănţencele Eliza Samara şi Iulia Necula. Primele cinci poziţii sînt ocupate de ţările asiatice, clasamentul fiind condus de campioana mondială en titre China, urmată de Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud şi Japonia. Competiţia de tenis de masă va începe pe 13 august, iar tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 7 august, de la ora 10.00, ora României. Primele patru favorite vor fi capi de serie, urmînd ca restul de 12 echipe să fie împărţite în cele patru grupe, după “regula şarpelui” - Grupa A: China, Olanda sau Austria, SUA sau Croaţia, Republica Dominicană sau Nigeria; Grupa B: Singapore, Olanda sau Austria, SUA sau Croaţia, Republica Dominicană sau Nigeria; Grupa C: Hong Kong, Japonia sau Germania, Spania sau Polonia, România sau Australia; Grupa D: Coreea de Sud, Japonia sau Germania, Spania sau Polonia, România sau Australia. Tragerea la sorţi în probele de simplu, unde vor concura doar Eliza Samara, Daniela Dodean şi Adrian Crişan, va avea loc pe 11 august. Sportivii romni vor fi coordonaţi de pe margine de antrenorul constănţean Viorel Filimon.

Drăgulescu vrea să-şi încheie cariera cu o medalie olimpică de aur

Gimnastul Marian Drăgulescu a declarat că speră să-şi încheie cariera cu medalie de aur cîştigată la Jocurile Olimpice de la Beijing, competiţie care va fi ultima pentru sportivul român, informează agenţia China Nouă. “Olimpiada de la Beijing este importantă pentru mine pentru că va fi ultima mea competiţie. Vreau să-mi închei cariera cu un aur olimpic, pentru că îmi lipseşte din palmares”, a declarat Drăgulescu, duminică. Gimnastul român a spus că, în ciuda unor dureri pe care le resimte, s-a pregătit bine pentru JO şi speră să fie în formă maximă. El a precizat că absenţa gimnastului chinez Li Xiaopeng din concursul de sărituri de la JO este “o surpriză plăcută”. “Sigur s-a retras? Nu ştiam că va lipsi. Li este un adversar dificil şi m-a învins la sărituri la Campionatele Mondiale din 2003. Este foarte bun”, a punctat Drăgulescu. La JO din 2004, de la Atena, Drăgulescu a cîştigat medalia de argint la sol şi pe cea de bronz la sărituri, iar apoi s-a retras pentru o perioadă din activitate. La revenirea în sala de gimnastică, în 2005, Drăgulescu a cîştigat medalia de aur la sărituri, la Campionatele Mondiale, iar un an mai tîrziu a obţinut titlurile mondiale la sărituri şi la sol.

Înotătoare americană, dopată

Înotătoarea americană Jessica Hardy, selecţionată în lotul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august), a fost depistată pozitiv la un control antidoping şi a fost suspendată doi ani de Curtea de arbitraj americană independentă (AAA), a anunţat Agenţia Americană Antidoping (USADA). În urma acestei decizii, Hardy nu va mai putea participa la JO. USADA a dat publicităţii un comunicat în care se precizează că Hardy, care urma să concureze la JO în probele de 50 şi 100 de metri bras, poate obţine o reducere a perioadei de suspendare, dacă va prezenta în faţa AAA noi elemente în favoarea sa, la apelul programat pe 8 august. Sportiva în vîrstă de 21 de ani a renunţat la lansarea unei bătălii juridice pentru a se putea deplasa în China, preferînd să pună pe primul loc interesul echipei, a precizat USADA. Hardy a fost depistată pozitiv cu clenbuterol, un stimulent, în urma unui control antidoping efectuat la 4 iulie, în timpul selecţiei olimpice de la Omaha (Nebraska), unde înotătoarea a cîştigat proba de 100 m bras şi a terminat a doua la 50 m liber.

Federer, portdrapelul Elveţiei la deschiderea JO

Jucătorul de tenis Roger Federer a fost desemnat portdrapelul Elveţiei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, programată pe 8 august, chiar în ziua în care tenismanul va împlini 27 de ani. „Faptul că voi purta steagul Elveţiei chiar de ziua mea este un sentiment minunat. Sînt onorat să pot fi pentru a doua oară portdrapelul delegaţiei elveţiene la JO, iar acest lucru mă motivează. Competiţia olimpică nu se compară cu nimic altceva şi sînt mîndru să fac parte din delegaţia elveţiană pentru Jocurile Olimpice de la Beijing”, a declarat Federer, care a fost portdrapel şi la Atena, în 2004. La ultimele ediţii ale JO, în afară de Federer, drapelul Elveţiei a mai fost purtat de ciclistul Thomas Frischknecht (JO Sydney 2000), handbalistul Stefan Scharer (JO Atlanta 1996), gimnastul Daniel Giubellini (JO Barcelona 1992) şi atleta Cornelia Burki (JO Seul 1988).

Ploi, furtuni şi taifunuri în perioada JO

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, programată pe 8 august, ar putea fi afectată de ploi abundente şi de furtuni, au anunţat, duminică, responsabili ai Institutului Meteorologic din capitala chineză, care au avertizat că sînt posibile taifunuri în unele oraşe în care se organizează JO. Meteorologii au confirmat, într-o conferinţă de presă, îngrijorările organizatorilor cu privire la faptul că ploile ar putea fi cea mai mare ameninţare pentru ceremoniile de pe 8 august. „Cu cîteva zile înainte nu sînt prognozate averse semnificative”, a declarat Wang Jianjie, adjuncta directorului Institutului. „Însă, pe 8 august, cerul Beijingului va fi înnorat şi vor fi averse şi furtuni”, a adăugat ea, precizînd că nu poate spune dacă ploaia se va înregistra în timpul spectacolului dat de aproximativ 10.000 de figuranţi şi care se va încheia cu un foc de artificii. Responsabilii Institutului s-au arătat reticenţi cu privire la eficienţa armelor antiploaie, a căror utilizare, în ziua ceremoniei, nu a fost încă stabilită. „Tehologia noastră se află încă în stadiul experimental”, a spus Zhang Qiang, directoarea biroului care se ocupă de distrugerea norilor înainte de înregistrarea ploilor. „Pentru moment, putem lucra doar cu norii de dimensiuni mici. Dacă condiţiile sînt întrunite, putem încerca să facem ceva”, a subliniat Qiang. În ceea ce priveşte taifunurile, Jianjie a spus că sînt aşteptate două sau trei din zona Pacificului în timpul JO, care vor afecta Hong Kong, unde se vor desfăşura probele de echitaţie şi asupra oraşului Shanghai, unde se va desfăşura turneul de fotbal. Portul Qingdao, locul unde vor avea loc probele nautice, ar putea fi afectat, a spus Jianjie, explicînd totuşi că un ciclon nu va dura decît o zi sau două.

Ionuţ Ion şi-a păstrat centura NABA la box profesionist

Pugilistul Ionuţ Ion, supranumit Jo Jo Dan, l-a învins la puncte pe sportivul ugandez Peter Semo, în cadrul galei “Invincibilii II” de la Piatra Neamţ, şi şi-a păstrat astfel centura NABA la categoria superuşoară. La capătul celor 12 reprize, după o întîlnire echilibrată, arbitrii l-au anunţat ca învingător pe Ion, cu 120-108. Tot în gala de vineri seară au mai boxat şi alţi pugilişti români, toţi coborînd învingători din ring. La categoria cocoş, Sorin Tănăsie l-a învins pe campionul BBU, rusul Andrei Kostin, într-un meci care a durat 6 reprize. La grea, Bogdan Dinu l-a învins în patru reprize pe americanul Sean Mc Clain, iar la superpană, Viorel Simion a obţinut o victorie categorică la puncte, în opt reprize, în faţa ugandezului Abdu Tebazalwa. La Piatra Neamţ a avut loc şi un meci de box feminin, în care Corina Cîrlescu s-a impus la puncte în faţa Renatei Selebedi, din Ungaria.



12