Un nou aviz pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dosarul "Gala Bute"

Un nou aviz pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea

Eveniment 19 Februarie 2015 / 00:00 918 accesări

Elena Udrea s-ar putea întoarce în spatele gratiilor. Asta după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat ieri cererile Direcției Naționale Anticorupție (DNA) referitoare la încuviințarea urmăririi penale și arestării preventive a fostului ministru al Turismului pentru noi acuzații ce îi sunt aduse în dosarul "Gala Bute". Preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, a precizat că deputaţii și-au dat acordul pentru începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea cu 23 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi două abţineri. În ceea ce privește solicitarea privind arestarea preventivă, au fost înregistrate 16 voturi „pentru”, 4 „împotrivă”, 3 abţineri, iar două voturi au fost anulate, fiind neutilizate. Ciucă a spus că, în cazul ambelor cereri, la Comisia Juridică au fost prezenţi 25 de membri. El a mai precizat că, din punct de vedere procedural, Comisia Juridică şi-a îndeplinit obligaţia de a o anunţa pe Elena Udrea şi de a-i da posibilitatea de a se adresa acestui for, avocatul fostului ministru explicând că ea renunţă la acest drept.

Ciucă a arătat că cele două rapoarte vor fi elaborate de Comisia Juridică şi transmise Biroului Permanent, care va convoca plenul în cinci zile, potrivit Regulamentului. "În legătură cu cererea Parchetului de încuviințare a începerii urmăririi penale față de doamna Udrea, prin vocea mea, aceasta a cerut comisiei să încuviințeze începerea urmăririi penale fiindcă nu are nimic de ascuns, deoarece vrea să aibă același regim ca oricare cetățean al României și pentru că anchetele Justiției trebuie să se desfășoare fără niciun fel de impediment. Cu privire la al doilea punct, cel al încuviințării arestării preventive, evident că ne-am opus", a declarat la Palatul Parlamentului Marius Striblea, apărătorul Elenei Udrea. Acesta a precizat că Udrea doreşte să se adreseze plenului Camerei Deputaţilor la votul asupra solicitărilor DNA şi că va fi înaintată o cerere în acest sens.

AREST LA DOMICILIU Amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a hotărât marți ca Elena Udrea să fie cercetată în arest la domiciliu, înlocuind măsura arestării preventive luată față de "blonda de la Cotroceni" în dosarul "Microsoft" pe data de 11 februarie. Ședința de judecată a început marți dimineață, la ora 8.00, și s-a încheiat la ora 10.00. Elena Udrea a fost eliberată din arestul Poliției Capitalei și a putut merge acasă, după o săptămână petrecută în celulă. Judecătorii i-au impus şi anumite condiţii: ea nu are dreptul să comunice cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora. În plus, nu mai are voie să scrie pe Facebook sau să vorbească în presă despre dosarul său. Miercuri dimineață, protejata lui Traian Băsescu a ajuns la DNA, unde a fost citată pentru a oferi lămuriri pe marginea denunţului pe care l-a depus pe 30 ianuarie împotriva şefului interimar al Serviciului Român de Informații, generalul Florian Coldea. Elena Udrea și-a făcut apariția la sediul DNA în jurul orei 9.30. Aceasta îl acuză pe Coldea că a instrumentat o adevărată campanie împotriva sa, totul culminând cu arestarea preventivă din dosarul "Microsoft". Udrea preciza că în denunţ este amintită şi Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.



12