Un nou caz de gripă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un nou caz de gripă!
Sănătate 12 Ianuarie 2018 / 16:55 279 accesări 1 comentariu

O femeie de 31 de ani din Târgovişte a fost diagnosticată cu gripă, iar în prima săptămână a anului s-au înregistrat, la nivelul judeţului, peste 270 de cazuri de viroze, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), remis vineri, scrie Agerpres. ”A fost diagnosticat un caz de gripă cu virus gripal tip B, la o persoană de sex feminin din Târgovişte, şi au fost imunizate împotriva gripei un număr de 3.993 de persoane incluse în categoria celor cu risc crescut de a contacta boala”, se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa. Conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marinela Popa, cazul de gripă a fost diagnosticat de către Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti. ”Este un diagnostic clinic deoarece persoana s-a prezentat la camera de garda a spitalului unde i s-a făcut internare de o zi. Ea este izolată la domiciliu şi sub supravegherea medicului de familie. Este o persoană de 31 de ani, şomeră”, a precizat Popa.

Reamintim că la Constanța au fost semnalate cele mai multe cazuri de gripă din țară, respectiv 8, dintre care 4 cazuri de gripă A, subtip H3 și 4 cazuri gripă A nesubtipate / în curs de subtipare. București a înregistrat 7 cazuri de gripă și câte un caz la Bihor, Iași și Ialomița. Până pe 31 decembrie 2017 au fost vaccinate antigripal 545.026 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, potrivit ultimei situații a Institutului Național de Sănătate Publică.

Taguri articol
loading...

1 comentariu

UNUL 15:16:14 / 15 Ianuarie 2018
SOC SI GROAZA IN NEURONII REDACTIEI TELEGRAF

SOC SI GROAZA: la Constanța au fost semnalate cele mai multe cazuri de gripă din țară, respectiv 8 ( OPT ) !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.221 secunde