Un nou pachet de ajutor militar de 2,2 miliarde de dolari pentru Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou pachet de ajutor militar de 2,2 miliarde de dolari pentru Ucraina

Externe 04 Februarie 2023 / 10:06 1030 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Administrația Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 2,2 miliarde de dolari pentru Ucraina pe 3 februarie, inclusiv rachete de precizie cu rază lungă de acțiune pentru HIMARS. Pachetul include bombe cu diametru mic lansate de la sol (GLSDM) care vor crește raza de acțiune a HIMARS la 151 km, de la aproximativ 80 km.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat pentru presă că ajutorul va include bombe cu diametru mic lansate de la sol (Ground Launched Small Diameter Bombs - GLSDB), fabricate de Boeing şi Saab, şi care pot zbura până la 150 km şi, prin urmare, ameninţa poziţii ruse în spatele liniilor de front, scrie Agerpres.

Noul ajutor cuprinde „capacităţi cruciale de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina să îşi apere populaţia, precum şi vehicule de infanterie blindate” şi muniţii pentru sistemul HIMARS de lansatoare de rachete, a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Joe Biden pentru noul pachet de ajutor militar al SUA, care include o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei pentru prima dată în războiul cu Rusia.

Cu cât armele Ucrainei sunt mai cu rază lungă de acțiune și cu cât trupele sale sunt mai mobile, cu atât agresiunea brutală a Rusiei se va termina mai repede, a postat Zelenski pe Twitter.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1573 secunde