Un studiu contrazice ce se știa despre asimptomaticii infectați cu COVID-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un studiu contrazice ce se știa despre asimptomaticii infectați cu COVID-19
Sănătate 24 Septembrie 2020 / 09:56 855 accesări

Pacienții asimptomatici transmit virusul la fel de ușor ca bolnavii de COVID-19, care se simt rău, arată rezultatele unor studii recente efectuate de cercetători.

Inițial, se credea că cei care nu prezintă simptomele infecției sunt mai puțin susceptibili să răspândească virusul.
Cu toate acestea, unele studii spun că răspândirea asimptomatică reprezintă cea mai mare parte a transmiterii bolii, dat fiind că oamenii nu se autoizolează dacă nu știu că au virusul.

Cercetătorii elvețieni au estimat că doar unul din cinci purtători de coronavirus nu prezintă deloc semne de boală – ceea ce reprezintă un procent mult mai mic decât se știa până acum.

Un studiu din Coreea de Sud a dezvăluit că persoanele infectate, dar care nu prezintă simptome pot avea un risc „potențial comparabil” de răspândire a virusului la fel ca cei care au simptome. Studiul contrazice teoriile anterioare care au sugerat că boala mai puțin severă înseamnă că pacientul este mai puțin infecțios.

Astfel, au fost examinate persoanele internate într-o unitate destinată pacienților cu COVID-19.
S-au evaluat simptomele pacienților, precum cantitatea de virus pe care o purtau – încărcătura virală – din nas și gât, scrie csid.ro

Dintre persoanele fără simptome severe, 19% erau complet asimptomatice.

Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit că persoanele fără simptome aveau încărcătură virală similară cu pacienții simptomatici, însă nu au reușit să demonstreze că acest lucru i-a făcut să fie infecțioși.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.119 secunde