Val de denunțuri pe numele Elenei Udrea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzată că a luat zece milioane de euro pentru a "aranja" un dosar penal

Val de denunțuri pe numele Elenei Udrea

Eveniment 07 Februarie 2015 / 00:00 1730 accesări

Elena Udrea pare să fie ținta unui bombardament continuu de denunțuri. În fiecare zi, la adresa fostului ministru al Turismului apar noi acuzații din cele mai neașteptate direcții, care se adaugă celor formulate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în celebrele dosare "Microsoft" și "Gala Bute". În timp ce așteaptă ca, luni, Parlamentul să ia o decizie în privința solicitării DNA de a da aviz pentru arestarea ei preventivă, Udrea primește o nouă lovitură. De data aceasta, din partea unui om de afaceri din Călărași, care a povestit pentru postul de televiziune Antena 3 că Udrea ar fi primit nu mai puțin de zece milioane de euro pentru a "aranja" un dosar instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), structură condusă la acea vreme de Alina Bica, prietena de shopping parizian a Elenei Udrea. Potrivit Antena 3, în luna august a anului 2012, procurorii DIICOT au arestat doi afaceriști libanezi. "La scurt timp, a apărut fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, care le-ar fi promis acestora să-i scoată din închisoare şi să le faciliteze fuga din ţară în schimbul sumei de 15 milioane de euro. Pentru că suma era una fabuloasă, cei doi afacerişti au refuzat. Însă consilierul prezidenţial nu a renunţat", spun jurnaliștii Antena 3. Aceștia au prezentat joi seară interviul care o vizează pe Udrea.

DISCUȚII PESTE HOTARE Conform Antena 3, întâlnirile dintre Elena Udrea și cetățenii libanezi ar fi avut loc doar în afara țării, pentru protecție. "Nu mi-au spus unde, dar în afara ţării au avut loc discuțiile în care s-a acceptat, la final, ca să nu mai discute de alte dosare la DNA sau alte firme să discute doar de dosarul de la DIICOT şi să accepte suma de 10 milioane de euro! Ei spuneau că s-a stabilit cu Alina Bica să reducă prejudiciul! De la 30 de milioane de euro la 1 milion și jumătate de euro, după care va fi un fel de amendă administrativă, ce spunea ea, pe un singur administrator şi va fi o condamnare cu suspendare, că ei deţineau controlul absolut!", a declarat omul de afaceri din Călărași. Conform Antena 3, libanezii ar fi achitat suma cerută, iar unul dintre ei ar fi reușit să părăsească România în urmă cu un an.

SE ȘTERG URMELE POLIȚIEI POLITICE? Pe de altă parte, după declarațiile-bombă ale Elenei Udrea în ceea ce privește activitatea Serviciului Român de Informații (SRI) și în special pe cea a generalului Florian Coldea, directorul interimar al instituției, noi dezvăluiri ies la iveală. Într-un articol publicat de cotidianul.ro se face vorbire despre o operațiune subterană de ștergere a urmelor poliției politice și structurilor speciale aflate la comanda lui Traian Băsescu, după schimbarea de regim. Jurnaliștii de la cotidianul.ro spun că e agitație mare în SRI-ul lui Coldea: "dispar documente, dosare şi se curăţă calculatoarele". Conform sursei citate, în luna octombrie a anului trecut, generalul Coldea i-a prezentat fostului șef al statului situația a 50 de dosare de înaltă corupţie politică aflate în pregătire cu DNA pentru primul semestru al anului 2015. "Surse din SRI apropiate Administraţiei Prezidenţiale au relatat că situaţia celor 50 de dosare nu a fost transferată la predarea-primirea mandatului către Klaus Iohannis. Ce s-a întâmplat cu acestea? A plecat Băsescu cu o arhivă secretă? De ce trebuia Băsescu să cunoască, înainte cu două luni de încheierea mandatului, situaţia dosarelor respective?", se întreabă autorul articolului. Jurnaliștii cotidianul.ro au publicat și documentul ce a provocat, în anul 2012, scandalul în urma căruia Valentin Zaschievici, redactor-șef al cotidianului "Jurnalul Național", a fost acuzat că furniza SRI informații din interiorul redacției, sub numele de cod "Teodorescu Sofia". Pe site-ul www.telegrafonline.ro puteți găsi o copie a respectivului document, care prezintă raportul întocmit de un colonel SRI ca urmare a discuției cu "Teodorescu Sofia" pe marginea unui articol publicat de "Jurnalul Național", intitulat "Armata SUA îngroapă gaura neagră a SRI".

LA POLIȚIE Vineri, Udrea a mers, pentru a doua oară în această săptămână, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să se prezinte conform programului stabilit după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul "Microsoft". Ea a ajuns la Secția 2 înaintea orei 9.00, mai devreme decât era stabilit, și a plecat după câteva minute, spunând că se îndreaptă către Parlament pentru a-și vedea dosarul. Întrebată despre declarațiile din dosarul său, în care se arată că a luat mită de la Dinu Pescariu, Udrea a afirmat: ”O să spun asta în fața procurorilor”.

STENOGRAMA CU PREȚUL ARANJĂRII DOSARULUI

"Adrian Rădulescu a început să facă presiuni pentru obţinerea sumei de bani pe care o doreşte, că se aranjează dosarul DIICOT! S-a cerut o sumă foarte mare"

"Cât?"

"15 milioane de euro!"

"În condiţiile în care prejudiciul era de 30 de milioane de euro!" 

"De 30 de milioane de euro, da! Şi oamenii nu au fost de acord, că era foarte mare suma!".

   Lucrurile nu au rămas, însă, așa...

"Cum intrat Elena Udrea în peisaj? Când aţi auzit prima dată de ea!?"

"Prima dată avea informaţii tot prin Rădulescu" 

"Deci Rădulescu ameninţa şi totodată spunea că va oferi sprijin şi vorbea în numele Elenei Udrea?"

"Exact! Exact! Dar ca să fie rezolvată această treabă, să fie sigur că nu va fi şi denunţată Elena Udrea, după aia trebuia cineva de încredere, intermediar!"

"Cine a fost intermediar!?"

"Un prieten foarte bun şi care are şi afaceri cu Elena Udrea, îl cheamă Kalil Abiseschin, cetăţean libanez!"



12