Veniturile cadrelor medicale, grav afectate!!!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veniturile cadrelor medicale, grav afectate!!!
Sănătate 07 Octombrie 2017 / 07:42 1784 accesări 2 comentarii

Dezamăgire mare în sistemul sanitar! Ce spun reprezentanții sindicatelor din Sănătate despre anuntatele măriri salariale cu surle și trâmbițe? Vlad Dima, vicepreședinte al Comisiei de medici a Federației SANITAS a declarat: DIN PĂCATE, NE GĂSIM ÎN SITUAȚIA ÎN CARE VENITURILE CADRELOR MEDICALE VOR FI AFECTATE DE SCHIMBAREA LEGISLAȚIEI ÎN DOMENIUL MUNCII.

Odată cu transferarea contribuțiilor de la angajat la angajator, mult așteptata majorare a salariului de bază va deveni practic inexistentă; majorarea salariului de bază va fi anulată de valoarea contribuțiilor transferate.

În plus, sporurile vor fi eliminate în totalitate aproape, prin limitarea lor la 30% pe ordonator de credite. Mare atenție, însă: ordonatorul de credite nu este spitalul în care lucrati !!! Ordonatorul de credite este instituția căreia i se subordoneaza spitalul (primăria, consiliul județean, Ministerul Sănătății sau Academia Română).

Ținând cont că sporurile actuale reprezintă aproximativ 54% din cheltuielile salariale, cum credeți ca ar putea fi repartizate noile sporuri? Cum vor fi ele încadrate în cel 3 de procente? După ce criterii? Pentru care dintre noi?

Considerăm că este momentul să luptăm pentru drepturile noastre salariale și, uniți fiind, putem obține un rezultat favorabil și echitabil. Trebuie să recunoaștem că am fost induși în eroare cu o perdea de fum numită “noua grilă de salarizare”, în spatele căreia se află o imensă capacană, bine ascunsă și neevidențiată până de curând – transferarea contribuțiilor. Am crezut, pentru câteva luni, în intenția guvernanților de a sprijini sănătatea și a opri exodul personalului medical. Dar nu sunt decât vorbe goale, declarații politice de adunat voturi!

Pe scurt: crește salariul de bază, dispar sporurile și plătim noi toate contribuțiile.

Vi se pare corect? Vă place? Sunteți dispuși să acceptați o asemenea manevră care va duce, în realitate, la o stagnare a veniturilor (în cel mai fericit caz), dacă nu chiar la o diminuare a lor?

Dacă facem un exercițiu de imaginație și privim în viitorul apropiat, se naște o întrebare firească: ținând cont că ne vom plăti singuri cotizațiile, în cazul unui concediu medical ne va fi plătit salariul de către angajator? Cum se va rezolva această problemă?

Pentru medici, însă, marea surpriză vine odată cu modificarea timpului de lucru la 48 de ore pe saptămână, față de 35 de ore în prezent. Ce înseamnă asta? Se va ajunge la obligativitatea de a efectua câte o gardă saptamanal, respectiv 4 gărzi obligatorii pe lună. Știați acest lucru, dragi colegi? Practic, abia dupa ce vom depăși cele 4 gărzi obligatorii, vom fi plătiți pentru restul gărzilor pe care le vom face pentru un ban în plus. Credeți că veți mai avea timp liber pentru familie sau pentru a vă odihni? În mod sigur, nu.

În concluzie, avem 2 variante: să plecăm capul și să acceptăm toate condițiile mai sus expuse sau să ieșim acum în stradă și în mediul online și să luptăm pentru un viitor mai bun, pentru o normalitate a salarizării și a timpului de muncă pentru cadrele medicale.

Să nu uităm că, într-o societate normală, sănătatea și învățământul trebuie considerate domenii strategice. Dar așa cum vedem, în prezent suntem tratață ca o simplă anexă a dorințelor politice.

Cred că este momentul să le spunem, direct guvernanților: ”nu aveți cuvânt! Ați câștigat puterea pe baza unor promisiuni pe care nu mai puteți să le îndepliniți!!”.

2 comentarii

constanteanul 11:31:12 / 07 Octombrie 2017
Mincinosi

La dracu cu PSDragnea !

Go 20:32:57 / 08 Octombrie 2017
pentru marș !

Multe cadre medicale, își bat joc de pacienți, chiar obrăznice, fără rușine față de mulți pacienți neajutorați, dacă veți întreba pe cei trecuți prin spitalele constănțene, veți rămâne perplex de felul cum, cadrele medicale jignesc pacienții de pe urma cărora câștigă salariul, salariul multor cadre medicale este compus din : venituri de la stat și din domeniul privat, chiar nu conștientizează că este strigător la ce, ce și cum își desconsideră meseria pentru care au depus jurământul lui hipocrate de a sluji cu tot sufletul și că în centrul întregii activități este pacientul și tocmai pacientul are de suferit deoarece este batjocorit, discreditat, umilit și disprețuit, în schimb cadrele medicale iau salariul, când acestea : mănâncă, plătesc dările către stat, dorm în liniște și cumpără cele necesare traiului, se gândesc că mulți pacienți duc o viață grea, că posibilitățile materiale și financiare sunt precare, poate acasă nu au ce mânca, imbraca și altele asemenea acestora ?! Am cunoscut o persoană, fostă pacientă a unor cadre medicale, fostă pacientă M. D, care de la sărăcie și neputință și din cauza unui accident, merge la biserică când se fac parastase, pomenirea morților, primește de pomană și ce primește de pomană le împarte acea mâncare pe zile, adică să-i ajungă pentru șapte zile câte are o săptămână și sâmbăta viitoare merge din nou la biserică pentru a primi de pomană și tot așa și cadrele medicale primesc salariu și nemulțumite de venituri.... , batjocoresc, disprețuiesc oameni / pacienții de urma cărora trăiesc, pentru că, cadrele medicale fără omenie și dezinteres față de viața grea a oamenilor, pun înainte doar câștigul ! Ferice de cadre medicale care iubesc pe Dumnezeu și pe aproapele, adică pe oricare ființă din toată lumea !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2708 secunde