Vești bune pentru profesori: TICHETE DE MASĂ şi spor de suprasolicitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 2019

Vești bune pentru profesori: TICHETE DE MASĂ şi spor de suprasolicitare

Educație 12 Ianuarie 2019 / 16:00 1906 accesări

Personalul din învățământ va primi din 2019 norma de hrană, în limita a două salarii minime pe economie, împărțite în 12 luni, în funcție și de numărul de zile lucrate. Sindicaliștii din domeniu susțin că normă de hrană va fi plătită în luna februarie, iar în luna ianuarie 2019, cadrelor didactice li se va plăti "sporul de solicitare neuropsihica". Valorea acestuia este 10% din salariu.

CÂND VIN BANII ȘI CE SUME SUNT VEHICULATE

Norma de hrană trebuia acordată până la acest moment bugetarilor, însă dascălii nu și-au primit încă banii. În ce privește valoarea normei de hrană, raportată la luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu mai bine de 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiția ca aceștia să aibă toate zilele lucrate. Astfel, suma ar putea ajunge la 4.160 de lei.

NORMĂ DE HRANĂ PENTRU PROFESORI ÎN 2019

Indemnizațiile sunt asimilate salariilor, prin urmare se vor opri toate contribuțiile și impozitele pe venit. La lichidarea pentru luna decembrie, care va avea loc la mijlocul acestei luni, profesorii nu vor primi așadar indemnizația de hrană, dar vor primi sporul de 10% pentru solicitarea neuropsihica. Reamintim că în învățământ au mai avut loc două creșteri salariale, una în decembrie, și una care se va aplica din această luna, scrie portalinvatamant.ro.12
Pagina a fost generata in 0.2486 secunde