Vești bune pentru profesori: TICHETE DE MASĂ şi spor de suprasolicitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 2019 Vești bune pentru profesori: TICHETE DE MASĂ şi spor de suprasolicitare
Educație 12 Ianuarie 2019 / 16:00 1551 accesări 1 comentariu

Personalul din învățământ va primi din 2019 norma de hrană, în limita a două salarii minime pe economie, împărțite în 12 luni, în funcție și de numărul de zile lucrate. Sindicaliștii din domeniu susțin că normă de hrană va fi plătită în luna februarie, iar în luna ianuarie 2019, cadrelor didactice li se va plăti "sporul de solicitare neuropsihica". Valorea acestuia este 10% din salariu.

CÂND VIN BANII ȘI CE SUME SUNT VEHICULATE

Norma de hrană trebuia acordată până la acest moment bugetarilor, însă dascălii nu și-au primit încă banii. În ce privește valoarea normei de hrană, raportată la luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu mai bine de 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiția ca aceștia să aibă toate zilele lucrate. Astfel, suma ar putea ajunge la 4.160 de lei.

NORMĂ DE HRANĂ PENTRU PROFESORI ÎN 2019

Indemnizațiile sunt asimilate salariilor, prin urmare se vor opri toate contribuțiile și impozitele pe venit. La lichidarea pentru luna decembrie, care va avea loc la mijlocul acestei luni, profesorii nu vor primi așadar indemnizația de hrană, dar vor primi sporul de 10% pentru solicitarea neuropsihica. Reamintim că în învățământ au mai avut loc două creșteri salariale, una în decembrie, și una care se va aplica din această luna, scrie portalinvatamant.ro.

Loading...

1 comentariu

Dolph Lundgren 18:38:24 / 12 Ianuarie 2019
FIX CA.CAT in ploaie !!!

Din cei 4160 de lei li se iau 44 %, dari catre statul MAFIOT roman, apoi cei din invatamant raman cu fix 194 de lei net lunar - norma de hrana !!!! Adica 8,81 lei pe zi pentru hrana !!!! Mai putin si decat in SOMALIA !!! Nemaivorbind capreturile la mancareau crescut cu 25 % fata de noiembrie 2018 !!! PROSTEALA PE FATA, marca PCR : va mai dau 100 DI LIEI si va iau 200 prin preturi !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.191 secunde