Vînzări-record la alimente în decembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vînzări-record la alimente în decembrie

Economie 09 Ianuarie 2007 / 00:00 567 accesări

Vînzări record de alimente şi produse specifice sărbătorilor de iarnă, număr dublu de turişti şi suprasolicitări la restaurante. Oamenii de afaceri au tras linie după sărbătorile de iarnă şi au constatat că vînzările lor sînt cu mult peste aşteptări. Numărul pasagerilor la companiile aeriene low-cost a crescut în luna decembrie cu aproape 70%, iar căile ferate au înregistrat în perioada Crăciunului un număr dublu de călători, faţă de o zi obişnuită. Şi transportatorii rutieri au fost avantajaţi. "Am avut aproape o dublare a numărului de călători şi foarte multe curse speciale", a declarat preşedintele Asociaţiei Cărăuşilor Particulari, Dragoş Anastasiu. Pe de altă parte, încasări record au avut şi firmele de turism, care au trimis în străinătate 30 de mii de turişti. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că absolut toate charterele s-au umplut. Românii care au rămas acasă au dat năvală în hipermarketuri, drept pentru care vînzările marilor magazine au explodat. În ultima lună a anului trecut, vînzările marilor magazine au crescut cu peste 50%. Cel mai bine s-au vîndut produsele tradiţionale de Crăciun: carne, produse din carne de porc, cozonaci, vinuri, băuturi răcoritoare şi citrice. Potrivit datelor statistice, în perioada 15-31 decembrie 2006 s-au vîndut în medie 15.000 cozonaci/zi, 1.000 kg carne/ zi, 1.500 kg portocale/ zi şi 5 milioane sticle de vin. Specialiştii afirmă că vînzările la vinul alb au crescut mai puţin cu 60 de procente decît cele la vinul roşu, care au atins o creştere de 100%.



Ştiri recomandate

12