Weekend fierbinte! Caniculă, caniculă, caniculă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Weekend fierbinte! Caniculă, caniculă, caniculă!

Vremea 22 Iulie 2017 / 08:00 1126 accesări

Meteorologii anunţă că vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele după-amiezii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade. Săptămâna viitoare, în cursul după-amiezilor, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată la vântului în majoritatea regiunilor.

SÂMBĂTĂ, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii în vestul și sudul țării și izolat în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor în Crișana, Banat și Câmpia Română. Cerul va fi variabil cu înnorări accentuate, seara și în timpul nopții, în vestul, nordul și centrul teritoriului, la deal și la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce trecător pot avea și aspect de vijelie, iar izolat vor fi căderi de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade in Bucovina și 37...38 de grade în regiunile sud-vestice, iar cele minime vor avea valori între 11...13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23...24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

PROGNOZA METEO DUMINICA În regiunile vestice și sudice, vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii când, disconfortul termic va fi ridicat. În celelalte zone, valorile termice vor marca o ușoară scădere, față de cele din ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază și în timpul nopții, când în jumătatea nord-estică a țării și pe arii mai restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 grade in estul Transilvaniei și 38 de grade în Banat și Oltenia. Temperaturile minime se vor situa între 11...12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22...24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

Taguri articol


12