Zece membri ai Al-Qaida, uciși recent în bombardamente americane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zece membri ai Al-Qaida, uciși recent în bombardamente americane

06 Mai 2016 / 21:34 387 accesări

SUA au ucis recent în bombardamente zece membri ai rețele islamiste Al-Qaida în Yemen, a raportat vineri Pentagonul, informează AFP.

„Am efectuat patru lovituri antiteroriste împotriva Aqpa (Al-Qaida în peninsula arabă) începând din 23 aprilie, ucigând zece membri ai Al-Qaida și rănind alții”, a afirmat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Ministerului american al Apărării.

Potrivit lui Jeff Davis, SUA au oferit asistență forțelor yemenite și celor ale coaliției arabe care intervine în Yemen - în special Emiratelor Arabe Unite - în ultimele săptămâni, pentru ca ele să alunge Al-Qaida din orașul portuar Moukalla, aflat sub controlul Aqpa din aprilie 2015.

Această asistență include 'un foarte mic număr' de personal militar, precum și furnizarea de informații, de supraveghere, programare, securitate maritimă și ajutor medical, a precizat Davis.

SUA efectuează uneori bombardamente aeriene asupra unor ținte Aqpa în Yemen, cum s-a întâmplat în martie, când peste 70 de combatanți au fost uciși într-o tabără de antrenament. Washingtonul consideră această ramură a Al-Qaida cea mai periculoasă a rețelei extremiste. Aqpa a comis în trecut atentate sângeroase împotriva Occidentului.

De la intervenția coaliției arabe, în urmă cu 13 luni, războiul din Yemen s-a soldat cu 6.400 morți, jumătate fiind civili, și cel puțin 30.500 de răniți, potrivit ONU.

Taguri articol


12