Ziua Carierei Albastre, la Universitatea Maritimă din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Carierei Albastre, la Universitatea Maritimă din Constanța
Educație 11 Noiembrie 2019 / 12:13 448 accesări 0 comentarii

Vineri, 08 noiembrie 2019, Universitatea Maritimă din Constanța a organizat Blue Career Day - Ziua Carierei Albastre dedicată studenților și elevilor constănțeni. Evenimentul este o dezbatere anuală ce își propune să crească gradul de cunoaștere asupra posibilităților de angajare în domeniul transportului maritim și în sectoarele conexe: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze.

În acest demers de promovare a carierelor albastre, reprezentanții companiilor de crewing, operatorilor portuari, autorităților din domeniu, asociațiilor profesionale (Asociația Comandanților de Navă și Asociația Femeilor ce activează în Domeniul Navigației și Transporturilor), dar și foștii studenți au făcut posibilă interacțiunea concretă între potențialii angajatori și viitorii angajați. Elevii și studenții au avut posibilitatea de a discuta cu invitații care au făcut recomandări cu privire la alegerea profesiei și abordarea dialogului cu angajatorii. Subiectul cheie a fost cel privind competențele specifice ocupațiilor maritime din viitor, participanții evidențiind capabilitățile școlii de a forma aceste competențe, deschiderea industriei în a acorda sprijinul necesar și pregătire absolvenților în a răspunde noilor provocări.

Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul a reunit și de această dată peste 300 de participanți. Liceenii însoțiți de cadre didactice de la 11 licee constănțene s-au arătat interesați să afle cât mai multe informații despre ce înseamnă o carieră pe mare, care sunt oportunitățile de muncă la uscat, dar și care sunt provocările ce îi așteaptă în momentul în care decid să își schimbe job-ul. Răspunsurile invitaților au fost apreciate de către participanții nerăbdători să înceapă o carieră albastră.

Evenimentul s-a realizat cu suportul Blue Career Center și Romanian Intermodal Association, două organizații ce promovează carierele albastre. Centrul de promovare a carierelor albastre (BCC) este înființat în cadrul proiectului MENTOR, co-finanțat de Uniunea Europeană și este promotorul acestui eveniment.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1432 secunde