1.400 de rezidenţi nu au post

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au promovat examenul

1.400 de rezidenţi nu au post

Sănătate 01 Decembrie 2009 / 00:00 845 accesări

Ministerul Sănătăţii (MS) caută soluţii pentru 1.400 de candidaţi care au promovat rezidenţiatul, dar pentru care nu mai există posturi, a anunţat, ieri, secretarul de stat în MS, Adrian Streinu-Cercel. La concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie au fost înscrişi 5.063 de candidaţi pe 2.985 de posturi. La medicină generală au fost 4.454 de medici care şi-au disputat 2.670 de posturi. \"Cele 2.670 de posturi au fost ocupate, dar există 1.400 de candidaţi care au obţinut punctajul de promovare, dar care nu au posturi, întrucât acestea sunt finanţate de la buget\", a explicat secretarul de stat.

MEMORANDUM PRIN CARE SĂ TRANSFORME CELE PESTE 2.100 DE POSTURI VACANTE DE MEDIC SPECIALIST EXISTENTE ÎN POSTURI PENTRU REZIDENŢI?

El a spus că, în prezent, MS caută soluţii pentru aceşti 1.400 de candidaţi, una dintre ele fiind transformarea posturilor vacante de la specialităţi din fiecare spital pentru aceşti rezidenţi. \"Este o problemă financiară pe care încercăm s-o rezolvăm\", a precizat secretarul de stat. Concursul de rezidenţiat a avut loc în 15 noiembrie, în Capitală, pentru toate specialităţile, iar repartizarea pe post a avut loc în zilele de sâmbătă şi duminică. În acest context, ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a anunţat, ieri, că va prezenta în următoarea şedinţă de Guvern un Memorandum prin care să transforme cele peste 2.100 de posturi vacante de medic specialist existente în posturi pentru rezidenţi. \"Sunt gata să îmi asum în Guvern orice formulă prin care tinerii care au promovat concursul de rezidenţiat, dar nu au post sau loc să rămână în sistem. Am găsit, de altfel, o soluţie. În următoarea şedinţă voi prezenta Guvernului un Memorandum prin care să transformăm cele peste 2.100 de posturi vacante de medic specialist existente în posturi pentru rezidenţi. Avem nevoie de medici şi nu ne permitem să-i pierdem pe aceşti tineri care vor să muncească în sistemul sanitar românesc\", a declarat ministrul Videanu.



12