20 de absolvenţi ai programului “Start” au depus planuri de afaceri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

20 de absolvenţi ai programului “Start” au depus planuri de afaceri

Constănţenii sînt interesaţi să investească în realizarea unor instalaţii de biodiesel şi comercializarea acestuia, înfiinţarea de cluburi pentru copii şi firme de amenajări interioare
Economie 22 Noiembrie 2006 / 00:00 659 accesări

Prima etapă a programului Start, derulat prin Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Constanţa, s-a încheiat. Potrivit conducerii OTIMMC, din cei 60 de tineri care s-au înscris la cursuri, doar 20 au depus proiecte de afaceri pînă la data de 20 septembrie 2006, cînd a expirat termenul limită pentru depunerea proiectelor. “Este posibil să mai primim planuri de afaceri, care au fost trimise prin poştă“, a declarat directorul OTIMMC Constanţa, Dumitru Nancu. El a adăugat că judeţul Constanţa se situează, la nivel naţional, pe locul doi, după Bucureşti, în ceea ce priveşte numărul planurilor de afaceri depuse. Planurile de afaceri depuse de tinerii constănţeni au ca obiect de activitate realizarea unor instalaţii de biodiesel şi comercializarea acestuia, înfiinţarea de cluburi pentru copii, realizarea de confecţii metalice şi firme de amenajări interioare. Prin programul Start se organizează şi finanţează cursuri de pregătire destinate beneficiarilor eligibili în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, în scopul dobîndirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri. La finalul cursurilor, fiecare participant cu o frecvenţă de cel puţin 90% poate elabora un plan de afaceri în vederea participării la cea de-a doua etapă.

În etapa următoare a programului, se acordă sprijin financiar sub formă de credit bancar în limita a maximum 10.000 de euro sau echivalentul în lei de către banca desemnată cîştigătoare în urma achiziţiei publice, precum şi un ajutor financiar nerambursabil în limita a 20.000 de lei de către ANIMMC pentru finanţarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cursurilor de pregătire antreprenorială. Alocaţia financiară nerambursabilă în cuantum de maximum 40% din valoarea estimată a investiţiei, fără TVA, prevăzută în planul de afaceri, nu trebuie să depăşească 20.000 de lei pe plan de afaceri selectat. Contribuţia personală este de15% din valoarea estimată a investiţiei, fără TVA. Planurile de afaceri vor fi selectate de către o Comisie de evaluare constituită din specialişti din cadrul băncii selectate, reprezentanţi ai ANIMMC şi ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, care are ca scop evaluarea primară a planurilor de afaceri depuse în cadrul programului.



Ştiri recomandate

12