2007 a fost anul de vîrf pentru CVM Tomis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2007 a fost anul de vîrf pentru CVM Tomis

Sport 29 Decembrie 2007 / 00:00 842 accesări

Anul 2007 a fost, fără îndoială, cel mai bun din scurta istorie a echipei Club Volei Municipal Tomis Constanţa, care a pierdut numai trei meciuri oficiale disputate în toate competiţiile, iar acest lucru s-a întîmplat în sezonul de primăvară! Mai mult, două dintre aceste eşecuri au venit în partide fără importanţă, pentru că echipa îşi atinsese deja obiectivele, calificarea în play-off, respectiv cîştigarea titlului naţional. Pe lîngă Explorări Baia Mare şi Dinamo Bucureşti, doar Autocommerce Bled se poate lăuda anul acesta cu o victorie în faţa Tomisului, în returul din sferturile de finală ale Top Teams Cup. 2007 a adus în vitrina Tomisului primul titlu naţional din istoria clubului, dar şi a treia victorie consecutivă în Cupa României. În Cupele Europene s-au reuşit două calificări în sferturile de finală ale celei de-a doua competiţii ca valoare, după Liga Campionilor, Top Teams Cup schimbîndu-şi în vară numele în Cupa CEV.

Ca şi în vara anului trecut, echipa constănţeană şi-a restructurat din nou lotul în intersezon. În vederea unui sezon în care gruparea de pe Litoral vrea să cîştige din nou totul pe plan intern şi să ajungă cît mai departe în Cupa CEV, conducerea clubului a perfectat transferuri de marcă, întărind lotul pe toate posturile. Lîngă Sergiu Ilieş, Erkan Togan, Radu Began, Goran Ivkovic, Florin Voinea, Ashlei Nemer, Răzvan Tănăsescu şi Mihai Mihăilă au fost aduşi coordonatorul maghiar Miklos Toronyai, component al echipei naţionale, doi centri din SUA, Andy Hein şi Timothy May, mexicanul Gustavo Meyer Suarez şi brazilianul Daivison „Dede” Ferreira da Silva pe postul de extremă şi universalul bulgar Boris Yankov. Acestora li s-a adăugat în decembrie libero-ul turc Semih Citak, transferat pentru a suplini accidentarea lui Tănăsescu. Jucătorii care au contribuit la titlu şi au plecat apoi de la Constanţa sînt Piotr Gabrych, Marian Pavel, Dragoş Pavel, Nemanja Kuburovic, Adrian Gontariu şi Teodor Milotin. Antrenorii Jorge Cannestracci şi Milen Uzunov au fost şi ei înlocuiţi, actuala conducere tehnică fiind alcătuită din canadianul Stelio de Rocco şi italianul Massimilano “Max” Giaccardi. De Rocco este un tehnician cu mare experienţă, fost internaţional canadian şi jucător în prima ligă profesionistă din Italia timp de opt ani. Ca antrenor a cîştigat Cupa Cupelor în 1991 şi 1992, cu Montichiari Brescia, trecînd apoi şi pe la naţionalele Australiei şi Canadei.

Avînd lotul completat cu jucători de valoare pe toate posturile, Tomis a abordat noul campionat al Diviziei A1 din postura echipei cu cele mai mari şanse la titlu, singura întrebare care se pune în acest sezon fiind dacă va izbuti cineva să cîştige vreun meci în faţa campionilor! În tur nu a reuşit nimeni, Constanţa impunîndu-se în toate cele 11 partide jucate, în care a cedat numai şapte seturi. CVM Tomis s-a „încălzit” cu un mic turneu în judeţul Cluj, unde a cîştigat patru meciuri în faţa echipelor din Cluj şi Dej. Prima partidă cu o contracandidată la titlu a fost cea cu Steaua, 3-1 acasă, însă foarte importante au fost şi succesele din deplasare, 3-2 cu Dinamo Bucureşti şi Volei Club Municipal Piatra Neamţ. Să nu uităm nici de victoria cu 3-0 obţinută pe terenul lui Explorări Baia Mare, bestia neagră a constănţenilor din campionatul trecut, meciul respectiv fiind cel mai bun făcut de Tomis în tot turul. Campionatul se va relua pe 12 ianuarie, cînd echipa de pe Litoral va juca pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Reamintim că în turneul play-off se vor califica primele opt clasate din sezonul regulat, sistemul de desfăşurare fiind asemănător celui de la baschet: locul 1 cu locul 8, locul 2 cu locul 7 etc. Se califică echipa care cîştigă două dintre cele trei meciuri prevăzute, iar din semifinale se va juca după sistemul „3 din 5”.

Parteneri instituţionali:

Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul Local Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa

Sponsori tehnici:

Sensi Blu, Hotel Flora, Hotel Malibu, Restaurant Temple, Pepsi, Mycronic Design, RATC

Furnizori oficiali:

Champions, Mycronic Design, Niss

Parteneri media:

Telegraf, TV Neptun

Sponsori:

Grup Servicii Petroliere, Carrefour, Aqua Magic, EMU, Black Sea, Oil Terminal, Alcor Construct, West House Group, Astek, Conpress Group, Polaris, Telegraf Advertising, Pepsi, Icar Tours

Clasamentul turului

1. CVM TOMIS 11 11 0 33: 7 22

2. VCM Piatra Neamţ 10 8 2 28:10 18

3. Steaua Bucureşti 10 8 2 27:12 18

4. Dinamo Bucureşti 11 7 4 24:19 18

5. Explorări Baia Mare 10 7 3 23:15 17

6. Unirea Dej 11 5 6 23:22 16

7. Remat Zalău 10 5 5 19:22 15

8. U. Cluj 11 4 7 16:25 15

9. Constam Buzău 11 3 8 20:25 14

10. VCM Rm. Sărat 11 3 8 17:26 14

11. Şimleul Silvaniei 11 3 8 12:28 14

12. LAPI Dej 11 0 11 2:33 11



12