„A fost copleşitoare prezenţa fanilor de vârsta a doua la concert”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Interviu cu solistul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop:

„A fost copleşitoare prezenţa fanilor de vârsta a doua la concert”

Monden 08 Aprilie 2014 / 00:00 566 accesări

Formaţia rock Celelalte Cuvinte a concertat, duminică seară, în clubul Doors, ocazie cu care a prezentat publicului constănţean noul său album, intitulat „Trup şi suflet”, cu piese de concepţie modernă, bazate pe acustica instrumentelor. Trupa a susţinut în premieră un concert rock acustic, în cadrul campaniei caritabile „Music for Autism”. Suprinzător a fost publicul, variat ca vârstă, însă pasionat deopotrivă de muzica heavy metal.

Iniţial, concertul a promovat piese cu concepte acustice, line, suave şi romantice, pentru ca apoi să treacă la piese pe ritmuri agresive, în stil metal, spre deliciul publicului.

Trupa Celelalte Cuvinte este formată din Călin Pop (chitară, voce principala), Marcel Breazu (chitară bas, voce), Leontin Iovan (tobe), Tiberiu Pop (claviaturi, voce) şi Ovidiu Roşu (inginer de sunet). Cu prilejul concertului, solistul trupei, Călin Pop, ne-a acordat un interviu în care a vorbit deschis despre reîntâlnirea cu publicul din Constanţa, dar şi despre planurile formaţiei.

Reporter (R): Când aţi concertat ultima oară pe scena Constanţei şi cum aţi simţit publicul, comparativ cu cel din restul oraşelor?

Călin Pop (C.P.): Cred că au trecut doi ani de la ultimul concert în Constanţa. Este o locaţie diferită. Spre deosebire de alte cluburi, unde publicul a stat în picioare, Doors este un club mai special, în stilul Hard Rock Cafe (n.r. - din Capitală), unde oamenii au stat la mese. Aici lumea a fost mai selectă şi spun asta fără să jignesc restul locaţiilor, deoarece, pe lângă tinerii fani, copleşitoare a fost prezenţa persoanelor de vârsta a doua. Mi-au plăcut oamenii, s-a văzut clar că au venit să ne asculte, nu doar de dragul de a ieşi din casă într-o seară de duminică.

R.: Care este motivul pentru care v-aţi alăturat proiectului caritabil „Music for Autism”?

C.P.: Noi suntem foarte sensibili la lucruri de genul acesta şi ne dorim să participăm la astfel de proiecte. În plus, ne bucurăm de două ori: o dată pentru contribuţia noastră în cadrul campaniei şi o dată pentru fanii... însetaţi ai trupei, care de-abia aşteptau să ne vadă aici, la Constanţa.

R.: Mai aveţi şi alte proiecte în plan?

C.P.: Sunt mai multe. Deocamdată, ne ocupăm de realizarea acestui album acustic, urmând să scoatem un DVD foto şi CD audio, până în decembrie, când vom aniversa 33 de ani de existenţă a trupei. În paralel, lucrăm un „audio” live, avem un material cu piese noi, care deja se concretizează. Ne mai trebuie texte şi, bineînţeles, timp. Ca să cântăm în stilul şi ritmul acesta trebuie să facem şi ceva „extra”, pentru a ne putea întreţine.

R.: Ce subgen al rock-ului, din cele abordate până acum, vi s-a părut provocator?

C.P.: Nu ştiu, nu aş putea să spun, pentru că nouă ne place să facem... amestecuri. Noi facem un rock de fuziune, cu nuanţe de metal. În seara asta (n.r. - duminică), după cum aţi observat, a fost un pic de metal.

R.: Cât durează turneul?

C.P.: Turneul a început în Oradea, în luna septembrie, anul trecut, şi a cuprins Timişoara, Bucureşti, Arad, Slatina, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Braşov. Iar după Constanţa urmează Suceava şi, imediat după sărbătorile de Paşti, turneul se va încheia la Iaşi.

R.: Când mai reveniţi la Constanţa?

C.P.: Ei... acum este greu de spus, ne gândim să ţesem un fel de tur când iese albumul, tur care se va întinde, probabil, din decembrie până în aprilie 2015. Sperăm să cuprindă şi oraşul Constanţa.

Taguri articol


12