Acuzații de escrocherie în Constanța! „Dați-ne bani ca să vă salvăm copilul“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Descinderi fulger în mai multe locații!

Acuzații de escrocherie în Constanța! „Dați-ne bani ca să vă salvăm copilul“

Eveniment 01 Septembrie 2016 / 09:01 1601 accesări

Toamna, procurorii numără escrocii! Prima zi din septembrie a fost mai fierbinte decât orice altă zi din vară, pentru cei care sunt suspectați că au păcălit mai mulți oameni prin deja celebra și inepuizabila metodă „Accidentul". Joi, cum s-a crăpat de zi, mascații și polițiștii au trezit din somn câțiva indivizi din Constanța și Mehedinți. Ofițerii de la inspectoratele de poliție din cele două județe au făcut șapte percheziții la patru persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Prejudiciul cauzat prin respectiva strategie de escrocherie este estimat în acest caz la suma de 29.000 de euro. Operațiunea pregătită de luni întregi de anchetatori a fost coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova.

Oamenii legii arată și modul în care ar fi operat „soldații" grupării infracționale: „În perioada 23 - 28 august 2016, aceștia ar fi înșelat cinci persoane din municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova. Cei în cauză ar fi indus în eroare victimele, anunțându-le de presupuse accidente de circulație, în care ar fi fost implicați membri ai familiilor, cerând în schimb sume de bani pentru a nu fi întocmite dosare penale", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

După încheierea perchezițiilor, mascații au luat pe sus trei persoane care aveau emise pe numele lor mandate de aducere.

„DAȚI-NE BANI CA SĂ VĂ SALVĂM COPILUL"

Amintim că, la finele lunii mai, o femeie în vârstă de 69 de ani din Constanța a fost sunată de un individ care a mințit-o că fiul ei a fost rănit grav într-un accident rutier și că trebuie să fie supus unei operații care costă 1.500 de euro. Când a auzit vestea, femeii i s-a făcut rău și a rugat o cunoștință să meargă în locul ei, în curtea Spitalului Județean Constanța, și să-i dea banii celui care a contactat-o. Astfel, în cursul dimineții de marți, 24 mai, prietena bătrânei s-a întâlnit în fața unității sanitare cu o femeie căreia i-a dat 1.500 de euro.

MAI ÎNTÂI PROCURORII AU DAT LOVITURA LA PENITENCIARUL TULCEA!

Cine mai e ca deținuții de la Penitenciarul Tulcea? Patru indivizi care își făceau veacul în această pușcărie aveau telefoane mobile, cea mai bună conexiune la internet și credit nelimitat. Cu așa resurse, aceștia au decis să creeze o grupare infracțională. Au recrutat cinci persoane care să joace rolul de „săgeți" și apoi au început să sune la mai multe victime pe care le-au ușurat de bani prin metoda „Accidentul". La începutul lunii iulie însă, procurorii și polițiștii constănțeni le-au stricat afacerile deținuților, în urma unor percheziții făcute la Penitenciarul Tulcea, dar și la alte locuințe. Cei în cauză ar fi produs un prejudiciu estimat la suma de 50.000 de euro.

Cei patru indivizi care au fost închiși la Penitenciarul Tulcea pentru acte de violență și înșelăciuni aveau parte de conexiune la internet în celule. Reușeau asta cu ajutor din exterior. Complicii condamnaților închiriau apartamentele dintr-un bloc aflat în apropierea închisorii. De acolo, aceștia activau rețeaua Wi-Fi, care avea acoperire chiar până la camerele în care erau încarcerați prietenii lor din pușcărie. Aceștia erau în pas cu tehnologia. Aveau aplicația WhatsApp instalată pe telefon și chiar și-au făcut un grup special în care își puneau la punct schemele de înșelăciune. Tupeul lor nu avea limite. Cei aflați în închisoare au reușit să recruteze un nou membru printr-un anunț postat pe site-ul „OLX".

Persoanele încarcerate la Penitenciarul Tulcea au învățat să joace rolul unui procuror sau al unui doctor ori al unui polițist. După ce își memorau partitura, condamnații se puneau pe sunat și escrocau oamenii prin metoda „Accidentul". Acum, gruparea infracțională care a terorizat județul Constanța a fost destructurată.

CE TREBUIE SĂ FACEȚI CA SĂ NU DEVENIȚI VICTIMELE ESCROCILOR

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.

Citește și:

Percheziții la Penitenciarul Tulcea! Escroci încătușați!



12