Agenda de weekend la teatre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Repere

Agenda de weekend la teatre

Cultură 20 Februarie 2014 / 00:00 899 accesări

Cea de-a treia săptămână a lunii februarie se apropie de final, iar teatrele constănţene şi-au încărcat agendele cu evenimente culturale speciale, în prag de primăvară.

TEATRUL „OLEG DANOVSKI” Veselia va invada scena şi sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, astăzi, de la ora 11.00, când Dorothy şi prietenii ei din romanul „Vrăjitorul din Oz” se vor întâlni cu prichindeii de la mare. Muzica spectacolului „Micuţa Dorothy” este semnată de Marius Ţeicu.

Unul dintre cele mai frumoase musicaluri din lume, „My Fair Lady”, de Frederick Loewe, pus în scenă de Alice Barb, este programat la TNOB sâmbătă, de la ora 18.30. Conducerea muzicală a spectacolului îi aparţine dirijorului Gheorghe Stanciu. Duminică, de la ora 18.30, cei mari, dar şi cei mici sunt invitaţi să urmărească povestea frumoasei Cenuşărese, în spectacolul de balet cu acelaşi nume, coregrafiat de Horaţiu Cherecheş, pe muzica lui Serghei Prokofiev şi Jules Massenet.

TEATRUL DE STAT CONSTANŢA Spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu, este propunerea Teatrului de Stat Constanţa (TSC) pentru seara de sâmbătă, de la ora 19.00. Comedia dinamică este numai bună pentru a alunga astenia de primăvară.

Duminică, de la ora 19.00, pe agenda TSC se regăseşte „O zi de vară”, de Slawomir Mrozek, pusă în scenă de Adrian Tamaş.

TEATRUL „CĂLUŢUL DE MARE” Prichindeii sunt aşteptaţi şi în această săptămână la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”. Astăzi, de la ora 10.30, ei vor beneficia de „O călătorie cu surprize”, în regia Anetei Forna Christu, iar mâine, de la aceeaşi oră, se vor întâlni cu „Albă ca Zăpada” - spectacol în regia lui Bogdan Drăgulescu. Duminică, de la ora 11.00, copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani li se pregăteşte o surpriză: „Prinţ şi cerşetor”, după Mark Twain, în regia lui Cristian Mitescu. Scenografia spectacolului poartă semnătura Eugeniei Tărăşescu-Jianu, iar de coregrafie s-a ocupat Mihaela Lintzmaier.



12