Alegerile anticipate, din nou pe tapet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alegerile anticipate, din nou pe tapet

Justiție 04 Decembrie 2006 / 00:00 679 accesări

Purtătorul de cuvînt al PNL, senatorul Varujan Vosganian: "PNL priveşte cu preocupare retragerea conservatorilor de la guvernare, într-un moment în care România are maximă nevoie de stabilitate politică. Conservatorii îşi argumentează gestul lor politic prin atacurile repetate ale PD şi ale lui Traian Băsescu. Probabil că argumentaţia este îndreptăţită, dar aceasta nu face decît să dea apă la moară democraţilor, care vor alegeri anticipate."

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir: “Nu este o surpriză. Mă aşteptam la această mişcare pentru că am văzut în ultima şedinţă a Comisiei de Buget Finanţe cum s-a comportat preşedintele PC, Dan Voiculescu. Dezamăgeşte acest gen de acţiune, în condiţiile în care, în curînd, aderăm la UE. Probabil se doreşte o lovitură de imagine, cu efecte pozitive pentru PC, dar cred că rezultatul pentru ei ar putea fi altul.”

Preşedintele PD, Emil Boc: "Nu pot să nu constat retragerea spectaculoasă şi de urgenţă în condiţiile în care, la Ministerul Economiei şi Comerţului, există mai multe probleme legate de dosarul energiei. Poate că această retragere să aibă o legătură, iar PC încearcă să acopere, prin această retragere, problemele pe care ministrul Şereş le are în scandalul energiei. În politică, performanţa se măsoară prin rezultatele pe care le ai în plan economic, în actul de guvernare, şi nu prin acuze demagogice la adresa altor formaţiuni din coaliţie sau la adresa şefului statului.”

Purtătorul de cuvînt al PD Constanţa, Mihai Petre: “Nu trebuie să mire pe nimeni acţiunea PC. Ea nu reprezintă altceva decît poziţia PC din această perioadă. Ei nu s-au aflat la guvernare, ci în opoziţie. Tind să cred că vor rămîne acolo încă patru ani de acum înainte.“

Preşedintele UDMR, Marko Bela: "PC ar fi trebuit să aştepte pînă în ianuarie 2007, pentru că, cu toţii, aveam responsabilitatea să asigurăm stabilitatea politică. Vom avea un guvern minoritar şi va trebui ca, în Parlament, să negociem susţinerea, de la caz la caz. Se poate funcţiona şi aşa, dar este foarte greu."

Purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu: „Gestul PC nu reprezintă decît expresia administrativă a unei situaţii de criză care a trenat în coaliţia de la putere. Această situaţie de criză a fost girată de preşedintele Traian Băsescu, prin crearea unei majorităţi guvernamentale artificiale, care nu a funcţionat şi care a generat o guvernare falimentară. Este obligatoriu ca şeful Guvernului, care este şi preşedintele PNL, să adopte o poziţie politică cu privire la modul cum doreşte să guverneze România de acum încolo, evident, dacă mai doreşte acest lucru. România are nevoie de un guvern stabil şi puternic, care să ia decizii extrem de serioase şi de ancorate în ceea ce înseamnă realitatea românească, iar structura de putere de acum e viciată şi cei care conduc această structură nu par a fi capabili să regleze aceste mecanisme de putere. În plus, ne aşteptăm ca şi alte partide să părăsească actuala guvernare.”

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor: "Nu vom susţine niciun guvern. Ei au făcut-o, ei să o dreagă, ei s-au îmbulzit la guvernare, ei ne-au dat pe noi la o parte, chipurile eram extremişti, xenofobi, radicali, dar pe unguri nu i-au văzut. Se certa Tăriceanu cu Băsescu, Băsescu cu consilierii săi, se certau liberalii între ei, s-a certat Băsescu cu PC, după care s-au certat ceilalţi cu UDMR şi UDMR cu toată ţara. Nu se poate conduce o ţară numai la mica plesneală şi la marea şmecherie, din scandal în scandal. Noi suntem pregătiţi de alegeri anticipate.”



12