Alți 157 de imigranți au ajuns, pe mare, în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alți 157 de imigranți au ajuns, pe mare, în Constanța
Eveniment 13 Septembrie 2017 / 07:14 2646 accesări 1 comentariu

În data de 12.09.2017, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționaleca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă primit la redacţie. Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenţie aflată în zonă.

De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce. Nava, care plutea în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea avea la bord mai multe persoane care se aflau în pericol. În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR au acţionat conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol.

Potrivit directorului adjunct al Gărzii de Coastă, comisar-șef de poliție Cristian Cicu, în momentul când a fost remorcată, nava cu migranți se afla în imposibilitate de guvernare, pe ofurtunăde gradul 6-7 pe scara Beaufort, cu valuri de 3-4 metri înălțime la coastă și de 6-7 metri în larg, și sedeplasa necontrolat către Insula Sacalin, în zona gurii de vărsare a Brațului Sfântul Gheorghe.

"Pe parcursul zilei am avut două nave de intervenție MAI, 1101 și 3057, care au asistat în permanență nava cu migranți, la care s-a adăugat o navă din structura Marinei Militare, ce patrula în zona Poligonului de la Capul Midia, unde se desfășoară activități specifice, astfel că viața migranților nu a fost pusă în pericol nicio clipă",a declarat comisarul-șef Cristian Cicu.

Nava de tip pescador a fost remorcată ulterior denava de aprovizionare a platformelor petroliere maritime GSP "Alcor" șia ajuns în Portul Midia în jurul orei 02.00 a nopții de marți spre miercuri,avândla bord 157 de migranți din Iran și Irak, dintre care 56 de copii. Toți aceștia vor fi supușiîn cursul acestei zile procedurilor de verificare, operaţiune care va avea loc la sediul Gărzii de Coastă.

Amintim că o navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

1 comentariu

gherase 14:52:41 / 13 Septembrie 2017
imigranti

Sosesc bolile,hoti in plus...muncim pe branci ca sa mentinem aceste persoane...macar daca s-ar integra....Romania este o a 2a Italie....cu cat intra mai multi cu atat guvernul mananca...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2113 secunde