Apa din fructe, ideală pentru organism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apa din fructe, ideală pentru organism

Sănătate 10 Septembrie 2010 / 00:00 504 accesări

Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar, în special cea din morcovi care pătrunde repede în celule şi încetineşte procesul de îmbătrânire, relatează dailymail.co.uk. Potrivit dermatologului şi cercetătorului Howard Murad, citat de cotidianul britanic, cheia unei bune stări de sănătate, din interior la exterior, este menţinerea celulelor puternice, în aşa fel încât să reţină apă aşa cum fac celulele tinere. Dacă membrana celulelor (de la cele din creier şi inimă, la cele din ţesuturile de legătură şi din piele) poate fi reparată şi asigurat aportul de apă şi nutrienţi către ele, organismul poate lupta contra îmbătrânirii şi bolilor. Longevitatea este determinată în proporţie de 80% de stilul de viaţă şi nu de gene. În ciuda credinţei răspândite că organismul uman e în proporţie de 75% - 80% apă, de fapt, conţinutul de apă dintr-un corp matur se apropie mai degrabă de 50%, pentru că diverşi factori interni şi externi au deteriorat celulele şi le-au afectat capacitatea de a reţine apă. Aşa se explică semnele de îmbătrânire care apar la 30 de ani: pielea devine mai uscată, se schimbă programul de dormit, digestia se face mai lent şi nivelul energiei oscilează. Apa conţinută în fructe şi legume este înconjurată de molecule care o ajută să pătrundă uşor în celule, ceea ce încetineşte procesul de îmbătrânire. Legumele şi fructele colorate au şi o concentraţie de nutrimente în apă, ceea ce face ca aceasta să rămână suficient de mult în organism pentru a fi folosită.



Ştiri recomandate

12