Atenţie la trichineloză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţie la trichineloză

Sănătate 14 Decembrie 2009 / 00:00 598 accesări

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă cumpărarea de carne sau produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar. Astfel, vor fi evitate toxiinfecţiile alimentare sau infestările cu parazitul Trichinella Spiralis, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, arată ANSVSA. “Nu cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, de la persoane necunoscute, sau neautorizate pentru această activitate şi din locuri sau spaţii neautorizate şi nesupravegheate sanitar veterinar”, se mai arată în comunicat. Potrivit instituţiei, achiziţionarea cărnii din unităţile autorizate garantează că aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurată asistenţa sanitar-veterinară permanentă. (A.G.)



Ştiri recomandate

12