Bananele întăresc sistemul imunitar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bananele întăresc sistemul imunitar

Sănătate 01 Decembrie 2009 / 00:00 867 accesări

Pentru a face faţă stresului, poluării şi problemelor cotidiene, specialiştii recomandă, în primul rând, o dietă echilibrată, din care, măcar jumătate, să fie compusă din fructe şi legume proaspete. În România, unul dintre cele mai populare fructe este banana. Deşi conţinutul caloric este net superior faţă de alte fructe, caloriile conţinute de banane au avantajul de a fi aproape în totalitate lipsite de grăsimi. Bananele sunt considerate a fi ideale pentru persoanele care doresc să slăbească sau să-ţi menţină greutatea, oferind organismului carbohidraţi - principala sursă de energie, fibre, vitamina C, vitamina B6 şi potasiu. Potrivit rapoartelor de specialitate, conţinutul bogat de potasiu al bananelor joacă un rol mai important în stabilizarea tensiunii arteriale decât restricţia consumului de sare, având şi atuul unui aport generos de magneziu, minerală care menţine constantă presiunea sângelui. În general, fructele au un conţinut redus de vitamina B6, însă bananele fac excepţie, o singură porţie conţinând mai mult de 30% din necesarul zilnic recomandat. Vitamina B6 susţine şi întăreşte sistemul imunitar, iar ultimele relatări medicale susţin că deficienţa acestei vitamine în organism creşte riscul bolilor de inimă. Există mai multe soiuri de banane - roşii şi platano - cele mai populare fiind bananele galbene. În cazul bananelor coapte după recoltare, amidonul se transformă în zahăr, crescând astfel indicele glicemic şi numărul de calorii; astfel, cu cât sunt mai coapte, fructele devin mai dulci. Nutriţioniştii recomandă că în momentul achiziţionării, să se selecteze bananele tari, netede, fără zone moi sau crăpături. Dacă punctele maronii reprezintă semne de coacere, petele verzi ne indică faptul că bananele nu sunt încă ajunse la maturitate; în această situaţie se recomandă păstrarea fructelor la temperatura camerei şi nu în frigider sau într-un spaţiu răcoros deoarece va fi împiedicat procesul de coacere. Persoanele care urmează diete trebuie să consume alimente bogate în nutrienţi dar sărace în calorii; din acest motiv, bananele, cu un conţinut dens de nutrienţi şi lipsite de grăsimi, sunt alegerea perfectă, oferind energie şi reprezentând un fruct pe gustul tuturor.



Ştiri recomandate

12