Bucuria de a juca fotbal pe stadionul din strada Primăverii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bucuria de a juca fotbal pe stadionul din strada Primăverii
Sport 13 Octombrie 2020 / 08:12 602 accesări
Sursa foto: www.fcfarulconstanta.ro

Sursa foto: www.fcfarulconstanta.ro

Proiectul FC Farul Constanţa prin care se doreşte promovarea fotbalul, în mod special, și a sportului, în general, printre copiii și adolescenții constănțeni a bifat luni, 12 octombrie, un moment special, informează site-ul oficial al clubului de la ţărmul mării. Pe stadionul din strada Primăverii s-a desfăşurat un meci între o formaţie alcătuită din adolescenții amendați în urmă cu două săptămâni de către forțele de ordine doar pentru că făceau sport în curtea unei școli din Constanța și o echipă alcătuită din foşti jucători ai Farului, oficiali, antrenori din cadrul Centrului de Copii și Juniori, membrii staff-ului tehnic şi administrativ.

„Puștii s-au bucurat de fotbal îmbrăcați în echipamentul echipei noastre și jucând împotriva foștilor fotbaliști Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Cosmin Pașcovici, Adrian Senin, Cristi Șchiopu, Mihai Moraru, Marius Axinciuc, Daniel Ochia, Marius Soare, Mihai Georges. Nu a contat scorul, ci doar bucuria de a juca fotbal”, a notat site-ul oficial al clubului constănţean.

„În primul rând, ne-am distrat. Ne-am bucurat să-i avem pe acești adolescenți minunați alături de noi. Cred că s-au distrat și ei. Ne-am reamintit fotbalul din copilărie și, de altfel, acesta a și fost scopul acțiunii: să redescoperim plăcerea de a juca în fața blocului, în curtea școlii, pentru că baza sportului de performanță este, practic, ce se joacă pe stradă. Chiar anul trecut am încercat să ducem acest spirit și în școlile generale, ne-am deplasat acolo cu jucătorii de la echipa mare și cu antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori tocmai pentru a încuraja acești copii să fac sport, să facă mișcare, să facă exercițiu fizic pentru sănătatea lor. Astăzi a fost și un prilej să reunim toți, pentru că nu ne-am văzut foarte mult împreună din cauza noilor reguli. Ne-am întâlnit și cu antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, ne-am amintit de vremurile când jucam împreună și cred că s-au bucurat și copiii că au jucat fotbal împreună cu noi. I-am invitat pentru că am citit în presă ce li s-a întâmplat. Au fost practic luați din curtea școlii, unde făceau sport. Considerăm că toți copiii au dreptul să joace fotbal, să se distreze, să facă sport, în primul rând. Așa cum ei sunt copiii orașului, sunt ai noștri, așa și Farul este echipa Constanței și sunt bineveniți oricând la noi în curte. Să facă sport și să fie sănătoși”, a declarat managerul FC Farul, Tiberiu Curt.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1482 secunde