Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, de peste 2,8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, de peste 2,8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

Eveniment 28 Septembrie 2022 / 14:52 559 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din Ungaria și China,1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, în valoare de aproximativ 2.800.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 27.09.2022, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri, sosite din Ungaria și China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile,inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, estimate la o valoare de2.800.000 leidacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentrupunere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate,la finalizare urmând a fi luate masurile legale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1882 secunde