Când va fi gata Legea Educaţiei Naționale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Când va fi gata Legea Educaţiei Naționale
Educație 09 August 2017 / 11:10 1762 accesări 0 comentarii
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, declară că legea educaţiei naţionale va fi gata în 2018, o componentă importantă urmând să vizeze statutul profesorului şi conduita acestuia, că nu este adeptul temelor de vacanţă şi că nu a făcut nicio analiză pe feedback-ul venit din partea profesorilor cu privire la manualele de Educaţie fizică şi de dirigenţie. Ministrul afirmă într-un interviu News.ro. că este pentru prima dată când vor exista programe şcolare pentru pentru clasele sportive, respectiv 40, dar recunoaşte că din cei 170.000 de elevi, doar 1.200 fac discipline sportive, ceea ce consideră că este o problemă, comparativ cu situaţia din Uniunea Europeană. Ministrul mai anunţă că de la 1 ianuarie 2018 va exista un judeţ - pilot în care întreg sistemul educaţional va fi digitalizat şi că din toamna acestui an va începe pregătirea celor 4.000 de cadre didactice necalificate din sistemul universitar. Liviu Pop precizează că mai sunt vacante 1.536 de posturi de director şi de director adjunct de şcoală, jumătate dintre acestea fiind în mediul rural.

"Noul proiect al Legii Educaţiei o să-l avem după dezbateri la începutul sesiunii parlamentare viitoare, adică în septembrie 2018".

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2734 secunde