„Cânt şi dans dobrogean“, în sudul litoralului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Cânt şi dans dobrogean“, în sudul litoralului

Cultură 24 Iunie 2013 / 00:00 638 accesări

Prima ediţie a Festivalului „Cânt şi dans dobrogean”, care a debutat vineri seară, concomitent, în mai multe staţiuni de la malul mării, animă, în aceste zile, sudul litoralului. Turiştii, dar şi localnicii au prilejul să asiste, până mâine seară inclusiv, la reprezentaţii pline de viaţă şi culoare, cu muzică şi dansuri populare româneşti autentice. Festivalul folcloric „Cânt şi dans dobrogean” (21 - 25 iunie) este organizat de Primăria Oraşului Eforie, împreună cu Casa de Cultură din Eforie.

PESTE 500 DE PARTICIPANŢI Cei peste 500 de participanţi reprezentând 27 de ansambluri folclorice din Dobrogea, dar şi din alte zone etnografice ale ţării, încântă publicul estival pe scenele din Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Agigea şi Pecineaga. Spectacolele încep în fiecare zi, de la ora 20.00, pe mai multe scene: cea amplasată în aer liber, în zona Cazinoului din Eforie Sud, la Teatrul de Vară din Eforie Nord, Casa de Cultură din Techirghiol şi Casa de Cultură din Agigea. În comuna Pecineaga, spectacolele se desfăşoară la Căminul Cultural, excepţie fiind ziua de ieri, când spectacolul a început de la ora 18.00, pe Stadionul Comunal. Membrii ansamblurilor folclorice, îmbrăcaţi în costume tradiţionale viu colorate, îi delectează pe iubitorii muzicii populare, în această perioadă, cu dansuri şi cântece din folclorul autohton.

GALA DE PREMIERE, MÂINE SEARĂ Festivitatea de premiere a câştigătorilor primei ediţii a festivalului va avea loc mâine, de la ora 20.00, pe scena din Eforie Sud.

Sâmbătă seară, turiştii aflaţi în zona Cazinoului din Eforie Sud au avut ocazia să privească reprezentaţiile pline de ritm, energie şi culoare, oferite de mai multe ansambluri din Ialomiţa, Constanţa şi Botoşani. Printre ansamblurile de sâmbătă s-a făcut remarcat grupul „Pescăruşul” din Techirghiol, ai cărui membri au vârste cuprinse între şase şi zece ani, aceştia susţinând un program antrenant de cântece şi dansuri populare.

Unul dintre organizatorii festivalului, Liviu Sărăcilă, referent al Casei de Cultură din Eforie, a declarat, pentru ziarul „Telegraf”, că organizarea a durat două luni şi jumătate, iar evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Eforie şi al unităţilor de cazare din oraş. De asemenea, acesta a mai precizat că festivalul se află la prima ediţie şi că în anii următori va deveni internaţional, odată cu participarea unor ansambluri folclorice din toată zona balcanică.

Taguri articol


12