Căpşunile au acţiune remarcabilă asupra ficatului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Căpşunile au acţiune remarcabilă asupra ficatului

Sănătate 26 Februarie 2010 / 00:00 670 accesări

Căpşunile sunt cunoscute ca fiind bogate în albumine, fier, fosfor, siliciu, iod, vitamine de grup B, vitamina C şi levuloza, un glucid natural care se asimileaza uşor, fiindu-le permis şi bolnavilor de diabet. Calităţile energizante şi depurative ale căpşunilor sunt un îndemn să le consumăm nu ca pe un desert cu frişcă şi zahăr, ci ca aperitiv. Se pot mânca, fără restricţii, între 250-500 de grame pe zi. Conţinutul bogat în acid salicilic exercită o acţiune remarcabilă asupra ficatului şi vezicii biliare. Se recomandă în anemie şi în stări de convalescenţă, în gastroenterite cronice, în caz de tumori benigne şi maligne. Se recomandă, de asemenea, cure cu căpşuni proaspete, câte 1,5 kg pe zi, timp de 7-14 zile în cazuri de constipaţie cronică, nefrite (boli inflamatorii renale), litiază renală şi hepatica, reumatism articular, gută, tuberculoză, varice, ateroscleroză.



Ştiri recomandate

12