Carne alterată din Germania, exportată în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Carne alterată din Germania, exportată în România

Eveniment 23 Ianuarie 2008 / 00:00 773 accesări

Descoperirea, de către jurnaliştii germani, a unor transporturi de carne stricată destinate exportului către România şi Rusia, a pus în alertă autorităţile veterinare din ţara noastră. Cu toate că Autoritatea Naţională Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu a primit nicio notificare, prin Sistemul Rapid de Alertă al UE, legată de intrarea în ţară a vreunei cantităţi de carne alterată, veterinarii sînt pregătiţi să intensifice controalele la produsele alimentare în toate punctele de trecere a frontierei. Potrivit afirmaţiilor şefului Biroului de presă al ANSVSA, Alina Monea, autorităţile române sînt în alertă, după ce pagina electronică a cotidianului “Die Zeit” a relatat că Procuratura germană anchetează acuzaţiile formulate de angajaţii români ai unei fabrici de prelucrare a cărnii din Lohne, care au afirmat că aceasta procesează cu regularitate cantităţi mari de capete de porc descompuse, pentru a fi vîndute în Germania, România şi Rusia. „Carnea era foarte stricată. Trebuia să tai capetele de porc, dar mi s-a făcut rău şi am vărsat”, a declarat unul dintre muncitorii de la BFZ Brägeler Fleischzerlegung GmbH. Deşi purtătorul de cuvînt al procuraturii din Oldenburg, Frauke Wilken, a declarat că dovezile sînt considerate credibile, cercetările efectuate de poliţie la sfîrşitul săptămînii trecute nu au confirmat acuzaţiile muncitorilor români. Dar verificările continuă.

Taguri articol


12