CNAIR a intervenit pentru salvarea turiştilor de la Cabana Capra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CNAIR a intervenit pentru salvarea turiştilor de la Cabana Capra

Eveniment 05 Februarie 2023 / 17:49 693 accesări

Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Secţia de Drumuri Naţionale Piteşti a intervenit cu 4 utilaje pentru deblocarea drumului de la km 104 la km 108, în zona Cabanei Capra şi a drumului de acces către cabană pentru aducerea în siguranţă a tuturor persoanelor blocate, iar reprezentanţii companiei împreună cu ISU şi Salvamont au creat un convoi sigur pentru toţi turiştii, a anunţat duminică Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

În data de 14 noiembrie, CNAIR a decis să închidă sectorul de drum cuprins între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - 130+800).

În ieșirile publice de atunci, CNAIR a precizat că a reușit printr-un efort susținut să mențină circulația deschisă o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, decizia de închidere fiind luată deoarece prioritatea principală este integritatea și viața participanților la trafic.

Deciziile de acest fel sunt luate de către experți din cadrul CNAIR împreună cu reprezentanții Secțiilor de Drumuri Naționale și Poliția Română.

Astăzi, doar o minune a făcut ca avalanșa de la Cabana Capra să nu producă victime, accesul mașinilor fiind interzis pe acea porțiune de drum tocmai pentru că astfel de evenimente sunt posibile în zonă.

Rugăm toți participanții la trafic să respecte recomandările și restricțiile date de CNAIR!, a transmisCompania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

O avalanșă de mari dimensiuni a lovit Cabana Capra unde se aflau în jur de 40-50 de persoane, turiști și personal. Zăpada a îngropat mașinile și a pătruns în unele camere.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.176 secunde