CS Năvodari a câștigat sezonul regulat din DNS la rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rugby / Divizia Națională de seniori, etapa a 12-a

CS Năvodari a câștigat sezonul regulat din DNS la rugby

Sport 30 Aprilie 2017 / 17:04 525 accesări
Georgian Burlacu s-a accidentat și va lipsi două săptămâni de la antrenamentele echipei din Năvodari

Georgian Burlacu s-a accidentat și va lipsi două săptămâni de la antrenamentele echipei din Năvodari

Cu 11 victorii obținute în 12 etape, echipa de rugby a Clubului Sportiv din Năvodari a confirmat că este cea mai valoroasă din actuala ediție a Diviziei Naționale de seniori! Sâmbătă, pe teren propriu, jucătorii antrenați de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase au trecut de Rugby Club Bârlad cu scorul de 55-38 (36-12). Deși au întâlnit o echipă fără șanse la semifinale, gazdele nu au avut deloc un meci ușor și trebuie reținut că oaspeții au jucat excelent după pauză, apropiindu-se în minutul 55 la 36-33! CS Năvodari și-a revenit repede și a dus scorul la o diferență mai apropiată de adevăr. În urma acestei victorii, dobrogenii și-au asigurat matematic locul întâi la finalul sezonului regulat, echivalent cu statutul de gazdă la semifinala din play-off. Cel mai probabil, adversarul va fi Știința Petroșani.

CS Năvodari a marcat nouă eseuri, prin Puișoru (2), I. Prodan (2), Zapan (2), Ignea, Gheară și M. Niță, celelalte puncte fiind aduse de transformările lui Ignea (4) și Trandafir (1). Eseurile echipei din Bârlad au fost înscrise de Mătase (2), Justian, Banu, Anichițoae și Tei (câte unul fiecare), iar Rupanu a realizat 4 transformări.

Au evoluat pentru CS Năvodari: Zapan, Comănici, Apetroaie - Burlacu, M. Croitoru - Brașovianu, Ogea, M. Niță - Agapie, Ignea - Porumb, Puișoru, Gheară, I. Prodan - C. Nicolae (au mai jucat: Iorga, Strat, Toader, Blaj, Fl. Croitoriu, Trandafir, Ciubotariu, M. Prodan).

Din păcate, formația noastră s-a mai ales cu un jucător accidentat, linia a doua Georgian Burlacu suferind o entorsă la metatarsiene! Va lua 14 zile de pauză și ar putea reveni doar la semifinala din play-off.

„A fost un meci destul de greu, contra unui adversar ambițios, care totuși nu mai are șanse la semifinale. Mă bucur că ne-am asigurat primul loc în sezonul regulat, dar iată că nu scăpăm de blestemul accidentărilor. Pentru Agiacai, Bejan, Sponte, Pîrvu și Zainea sezonul este încheiat, ei fiind operați. Și Arefi s-a operat, dar a revenit la pregătiri. Totuși, nu știu dacă va putea să mai joace în acest campionat. Pe Grigoraș, care a avut o întindere de ligamente, l-am menajat în ultimele etape. Cred că va fi apt de joc pentru semifinală. La fel și Burlacu, jucătorul pe care l-am pierdut la acest meci cu Bârladul. Săptămâna trecută, la Galați, Barbu a suferit o disjuncție la umăr, dar nu este grav, cred că va putea juca peste două săptămâni”, a declarat Cristian Husea.

Alte rezultate din etapa a 11-a: CSU „Aurel Vlaicu” Arad - RC Stejarul Buzău 12-30; Știința Petroșani - CSM Bucovina Suceava 15-17; CS Mănăștur - RCM Galați 13-17.

În clasamentul DNS, lider este CS Năvodari, cu 55 de puncte acumulate din 12 jocuri (11 victorii și o singură înfrângere, 19-20 la Petroșani). Urmează în clasament CSM Bucovina Suceava 42p, RC Stejarul Buzău 40p, Știința Petroșani 32p/11j, RC Bârlad 23p, RCM Galați 22p/11j, CSU „Aurel Vlaicu” Arad 9p și CS Mănăștur 4p. Partida Știința Petroșani - RCM Galați a fost amânată pentru data de 20 mai.

Citește și:

CS Năvodari a reușit scorul campionatului la Galați: 103-0!!!

CS Năvodari a marcat zece eseuri în disputa cu CS Mănăștur

La Cluj, CS Năvodari își pune doar problema scorului

Încă o victorie cu punct-bonus pentru CS Năvodari

CS Năvodari primește vizita Științei Petroșani

CS Năvodari a marcat opt eseuri la Arad

CS Năvodari începe la Arad returul DNS la rugby

Test cu Dinamo București pentru rugbyștii de la CS Năvodari

CS Năvodari va juca un meci amical de rugby cu Dinamo București

CS Năvodari pregătește returul DNS la rugby

CS Năvodari este campioana turului în DNS la rugby12
Pagina a fost generata in 0.1622 secunde